După ce aproape a fost finalizată renovarea Spitalului Judeţean, conducerea instituţiei medicale face angajări. Astfel, în cel mai scurt timp vor fi angajate 17 asistente medicale, pentru concurs înscriindu-se peste 100 de persoane.

Acum se desfăşoară concursul pentru ocuparea posturilor de asistente. Sunt 17 posturi disponibile. S-au prezentat 107 candidaţi. Din punctul nostru de vedere, i-am fi angajat pe toţi, pentru că avem nevoie. Însă restricţiile de ordin bugetar nu ne permit. Se caută kinetoterapeut pentru baza de fizioterapie, un chimist pentru medicină legală şi un infirmier. Şi în acest caz sunt 15 persoane pentru locul de infirmier, ne trebuie mai mult”, a declarant Vasile Rîmbu, directorul Spitalului Judeţean Suceava.

Lipsa acută de doctori a determinat conducerea spitalului să facă demersuri pentru a suplimenta necesarul de medici. În cel mai scurt timp vor fi angajaţi 8 medici.

 ”Unitatea de Primire a Urgenţelor are nevoie neapărat de angajări. Secţiile vizate sunt neurochirurgia, neurologia, ortopedia, pediatria, pediatria UPU, gastro-enterologia. Sunt secţii cu activitate prodigioasă, care sperăm că vor face performanţă“, a precizat şeful spitalului, Vasile Rîmbu.

În acest moment, la UPU sunt angajaţi 10 medici, deşi pentru a funcţiona la parametri normali, doar pentru această secţie este nevoie de încă 8 doctori.

Şeful Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a spus că Guvernul a făcut o dispensă pentru întreg sistemul sanitar, nu doar pentru Spitalul Suceava, renunţând la algoritmul de şapte concedieri pentru o angajare.

“Astăzi o să câştigăm şi pe partea umană. Sper ca cei care vor câştiga concursul să se integreze cât mai repede în echipa profesionistă de la spital, şi totodată ne dorim ca la anul să dăm drumul şi la alte concursuri. Este important că s-au deblocat aceste locuri, pentru că ele nu sunt în logica Ordonanţei Guvernului, care prevede eliberarea a 7 posturi pentru ocuparea unuia. Practic, Guvernul a făcut un efort pentru a elibera câteva locuri importante pentru spitale din toată ţara, nu doar din Suceava. Am speranţa ca de anul viitor să fie eliminată complet regula de 7 la 1. Atunci când pleacă o persoană din sistem, trebuie angajată imediat o altă persoană. În funcţie de necesităţi, sperăm să mai obţinem cîteva locuri disponibile, pe care să le putem bugeta.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.