Marți, 28 aprilie 2020, la ora 9:00, la inițiativa prefectului județului Suceava,  Alexandru Moldovan, în sala „Bucovina” a Palatului Administrativ, a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanții administrației publice județene și locale și ai societății civile.

În cadrul ședinței secretarul de stat Ionel Oprea a ținut să menționeze progresele înregistrate la nivelul unității medicale, în special faptul că Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este pregătit, din toate punctele de vedere să asigure asistență medicală de specialitate. Coordonatorul spitalului județean a precizat că, la acest moment Spitalul Județean Suceava are cea mai mare capacitate de ventilare din țară, secția ATI fiind pregătită cu 42 de paturi prevăzute cu ventilatoare. 

Un aspect deosebit de important ce a fost prezentat în cadrul ședinței este cel referitor la faptul că, în acest moment în secția ATI sunt doar 7 persoane intubate ceea ce indică o diminuare crizei.

Conform celor prezentate de secretarul de stat, la acest moment situația în spital este stabilă, fiind asigurată resursa umană la 50% din capacitate, prin angajarea asistentelor, infirmierelor și îngrijitoarelor puse la dispoziție prin efortul comun societate civilă- administrație. 

Generalul Ionel Oprea a comunicat că a dispus și realizat reorganizarea gestiunii de farmacie pentru vizualizarea stocurilor disponibile, fiecare medic având posibilitatea verificării, în timp real, a existenței medicamentelor necesare, în cazul lipsei, putând solicita, prin raport, achiziționarea acestora. De asemenea s-a dispus calcularea costului mediu per pacient în situații de criză, acesta fiind o informație importantă în fundamentarea necesarului de resurse financiare ce trebuie alocat.

Coordonatorul activității Spitalului Județean Suceava a remarcat, la modul laudativ, că personalul a ales, în mod democratic, meritocrația atunci când și-a votat liderii interimari care vor prelua managementul la plecarea conducerii militare

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a ținut să mulțumească echipei militare și a exprimat dorința de a exista continuitate de acțiune la unitatea medicală la același nivel de performanță. 

Acesta a precizat că zilnic urmărește cu atenție evoluția progreselor la nivelul Spitalului Județean și, având în vedere că este necesar în continuare de personal auxiliar, se vor depune eforturi pentru a asigura suplimentarea acestuia cu infirmiere și îngrijitoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.