În interesul informării corecte și transparente a opiniei publice cu acţiunile inteprinse în scopul asigurării unui act medical de calitate la nivelul Spitalului Judeţean Suceava, informează ca unitatea spitaliceasă a fost dotată cu un sistem modern de determinare a anticorpilor generaţi de infecţia cu SARS-CoV – 2, care se află în proceduri de instalare si testare.

„Pot fi determinate nivelurile de anticorpi IgA, IgG, IgM sau nivel total anticorpi. Determinările de anticorpi nu pot fi utilizate pentru diagnosticul acut al infecţiei cu coronavirus, deoarece studii recente arată că aceştia apar în sângele pacienţilor la 7- 11 zile de la momentul infecţiei. Utilitatea constă în posibilitatea de a estima momentul apariţiei si nivelul imunizării post- expunere a pacienţilor. Alte direcţii de utilizare: studii statistice retrospective ale pandemiei cu coronavirus sau diagnosticul tardiv al pacienţilor asimptomatici”, a explicat managerul interimar al Spitalului Județean Suceaava, medicul Florin Filip.

Prin facilităţile oferite de acest sistem de analiză, evaluarea de laborator a infecţiei cu SAR -CoV -2 la nivelul Spitalului Judeţean Suceava va deveni completă (diagnostic iniţial, monitorizare terapeutică, prognostic).
Achiziţia a fost făcută de la Compania UNIFARM Bucureşti cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava care sprijină permanent Spitalul Judeţean Suceava în vederea depăşirii acestei situaţii dificile generate de infecţia cu SARS -CoV -2.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.