Managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, dr. Anatolii Buzdugan, a declarat că, la momentul actual, în spital nu există medic epidemiolog, dar s-au făcut toate demersurile necesare pentru angajare.

„S-au anunțat concursuri pentru angajare pe perioadă determinată. Am făcut demersuri atât la Consiliul Județean, cât și la Instituția Prefectului să ne ajute să identificăm, poate din județ, poate din altă parte, să putem avea medic epidemiolog. Am făcut demersuri și la Direcția de Sănătate Publică din Iași, care este coordonatoare pentru zona Moldovei ca să putem aduce pe cineva”, a transmis managerul.

Potrivit lui Anatolii Buzdugan, la momentul actual, toate circuitele în spital sunt funcționale, acestea fiind stabilite împreună cu medicii epidemiologi cu care s-a lucrat, inclusiv în săptămâna care s-a scurs din momentul preluării interimatului.

„În momentul de față nu există probleme majore din punct de vedere al circuitelor epidemiologice din spital. Toate lucrurile funcționează. Un medic epidemiolog, în momentul de față, ne-ar fi util pentru altfel de provocări sau pentru situațiile în care scade important numărul de pacienți internați în spital și putem să gestionăm cazuri numai în secțiile din sistem pavilionar.
Cu siguranță noi vom trebui să conviețuim cu acest virus pentru o perioadă nedeterminată în momentul de față și alte circuite vor fi stabilite pe un termen mai îndepărtat. Nu avem nicio urgență majoră în momentul de față”, a mai transmis Anatolii Buzdugan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.