Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, economistul Vasile Rîmbu, dorește ca într-un viitor apropiat, în cadrul unității spitalicești să funcționeze și un compartiment de chirurgie plastică și arși. În acest sens, deja se lucrează la documentație.

„Sperăm să fim primii din țară care reușesc să facă o astfel de investiție delicată. Pentru că, până acum n-a reușit nimeni din România să facă această investiție. Dorim să dezvoltăm compartimentul de chirurgie plastică și să construim o unitate specială pentru arși. În unitatea pentru arși ar trebui  să avem  trei saloane speciale, o sală de operații și 15 paturi pentru bolnavii cu arsuri mai mici. Consider că am asigura nevoia unor intervenții, de nedorit, și în același timp, vom putea asigura și tratarea pacienților din județele limitrofe”, a declarat managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu.

Pentru că acest tip de pacienți nu pot intra în contact cu restul persoanelor din secțiile SJU, Rîmbu susține că supraetajarea unității spitalicești reprezintă un atu, întrucât acest nou compartiment va fi izolat.

Potrivit managerului SJU, costurile lucrărilor de construcție, precum și cele de dotare ale noului compartiment sunt de aproximativ 20 de milioane de lei.

Managerul SJU consideră că este imperios necesar ca noul compartiment să aibă și o linie de gardă, așa încât, în orice situație, bolnavii să poată fi tratați prompt. În acest sens, SJU va scoate și noi posturi la concurs.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.