Vineri, 12 iulie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul loan cel Nou” Suceava a avut loc cea de-a doua ediţie a Atelierului de Chirurgie minim invazivă, organizat de Forumul Iniţiative Chirurgicale Sucevene (FICS) care regrupează medici de diferite specialităţi chirurgicale din cea mai mare instituţie spitalicească a judeţului Suceava.

În cadrul evenimentului, un renumit medic și conferențiar universitar din Cluj Napoca a ținut să felicite conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sfâțntul Ioan cel Nou” Suceava pentru dotarea de care dispune, dar și pentru echipa tânără de medici care se implică și care este hotărâtă să aplice metode noi.

De altfel, medicul a subliniat că la unitatea spitalicească suceveană dotările sunt cu mult mai multe decât la spitalul în care își desfășoară activitatea, adică la  Clinică privată OncoSurg din Cluj.

La Suceava sunt întrunite toate condițiile. Sunt impresionat de modul în care arată spitalul. Are toată dotarea necesară și, de aceea, doresc să transmit felicitări conducerii. În spitalul în care lucrez eu nu sunt asemenea condiții, fiind doar parțiale, anumite lucruri nefiind îndeplinite la acest nivel. De altfel, există și o echipă completă, de oameni foare dornici să se perfecționeze”, a declarat conf. univ. dr. Dan Eniu de la UMF „Iuliu Hațeganu” din Cluj Napoca.

De cealaltă parte, managerul Spitalului Județean Suceava, economistul Vasile Rîmbu, a declarat că Suceava dispune de toate condițiile și resursa umană necesare efectuării unor intervenții inovative.

„Spitalul Județean Suceava, în urma unui schimb de generații, în ultimii ani a angajat peste 150 de medici tineri și dacă combinăm cu dotarea tehnică și logistica pe care le avem, putem face ceea ce se practică și în alte spitale. Ne trebuie îndemn și încurajare”, a declarat managerul Spitalului Județean Suceava, ec. Vasile Rîmbu.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.