Unitatea medicală din Câmpulung Moldovenesc este una dintre cele mai „sărace” din punct de vedere al personalului medical. Managerul spitalului, Eugen Ciosnar, a declarat pentru SuceavaLive, că, în acest moment situația este destul de delicată.

Spitalul din Câmpulung Moldovenesc are nevoie de personal„În momentul de față ne descurcăm destul de greu. Avem un singur chirurg și am mai făcut un contract cu un chirurg de la Iași, care vine și lucrează zece zile pe lună, iar medicul anestezist are 68 de ani. La cardiologie nu avem medic, iar pacienții se duc la un cabinet particular în oraș. La neonatologie, avem doi medici pensionari în vârstă de 73, respectiv 66 de ani, deci lucrăm cu medici pensionari deocamdată”, a declarat Ciosnar.

Medicii pleacă în străinătate sau în alte zone

Managerul spitalului recunoaște că medicii nu preferă spitalul din Câmpulung Moldovenesc, subliinind faptul că, este o situație valabilă și pentru spitalele mici, cum ar fi cel Gura Humorului sau Vatra Dornei.

„Posturile sunt libere, sunt scoase la concurs, dar majoritatea medicilor optează pentru spitalele mari, sau pentru spitalele din străinătate, unde sunt mai bine plătiți și unde există mai multe linii de gardă. Acolo ei au mai multă siguranță pentru că au mai multe discipline. Medicii rezidenți pe care i-am avut au plecat în străinătate, n-au rămas la noi. Facem un apel pe această cale către medici. Am solicitat și primăriei sprijin în ceea ce privește spațiile de cazare”, a mai adăugat Eugen Ciosnar.

 

Mihăiță Negură, primarul muncipiului Câmpulung Moldovenesc, caută cadrul legal pentru a putea ajuta medicii

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a declarat că nu este vorba de rea intenție și dacă legal, există un mod de a plăti cazarea medicilor din banii municipalității, o va face.

„Există o solicitare din partea Spitalului din Câmpulung Moldovenesc în ceea ce privește spațiile de cazare. Nu se pune problema de bani, în sensul că, n-ar fi o sumă mare. Problema este că juriștii caută formula legală pentru a putea să venim în sprijinul acestor medici, mai ales că situația este una destul de delicată, la spitalul nostru. Din câte știu eu nu se poate ca, din banii primăriei să fie plătită cazarea medicilor, însă dacă există vreo metodă legală, în mod sigur o vom aplica. Am sprijinit de fiecare dată acest spital. Chiar de curând am plătit 1.600.000.000 de lei vechi, pentru încălzirea spitalului. Solicitarea de la spital va fi analizată și în ședința de Consiliu Local, de pe 30 martie”, a declarat pentru SuceavaLive, Mihăiță Negură, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc are o capacitate de 246 de paturi, însă, din lipsa medicilor, nici pacienții nu stau prea mult pe aici, preferând Spitalul Județean.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.