Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, alături de  Dan Vatră, manager al Spitalului Rădăuți, au anunțat că miercuri, 27 octombrie 2021, s-a semnat contractul de finanțare prin care Spitalul Municipal Rădăuți beneficiază de suma de 39.927.157,93 lei, adică 8.263.412,79 Euro, la cursul valutar aferent perioadei de depunere.
Potrivit primarului, acestă sumă reprezintă finanțare integrală din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare.
Cu această sumă Spitalul Municipal Rădăuți va achiziționa echipamente medicale, în scopul depășirii situației pandemice. Cuantumul acestor echipamente se ridică la cifra de 1262 de bucăți. Este vorba despre sistemul centralizat de monitorizare a pacienților ATI – Ventilatoare pulmonare, sistemul PCR-Real Time, monitoare funcții vitale, ecografe, electrocardiografe și un aparat radiologie și fluoroscopie digital.
„Unul din cele mai importante echipamente din proiect este Computerul Tomograf de ultimă generație, care va face din unitatea spitalicească rădăuțeană cel mai performant punct de imagistică medicală din județul Suceava.
Am ajuns în acest punct, după un drum lung și anevoios, la un an de la preluarea mandatului, exact când Spitalul Municipal Rădăuți are mare nevoie de echipamente medicale, în contextul pandemiei de Covid-19.
Mulțumim tuturor celor implicați în proiect, partenerilor de la GAL Urban Rădăuți, prin domnul Preda Florin, medicilor, personalului și conducerii Spitalului Municipal Rădăuți, doamnei Lorena Bujdei, manager de proiect, domnului Petru Gafițescu, șef departament Achiziții, domnișoarei Elena Ungurianu, director financiar și, nu în ultimul rând, dumneavoastră, cetățenilor municipiului Rădăuți, pentru încrederea pe care ne-ați oferit-o”, a declarat primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.