Spitalul Municipal Rădăuți a devenit spital de suport COVID pentru cazurile ușoare din județul Suceava. Anunțul a fost făcut de către managerul unității spitalicești, Traian Andronachi, care a precizat că în urmă cu câteva zile a făcut o solicitare către DSP Suceava în acest sens.

„Acum două ore (miercuri, 8 aprilie n.r.) Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial faptul că Spitalul din Rădăuți devine spital suport pentru cazurile ușoare de coronavirus. Înainte am transmis DSP că noi putem aloca 100 de paturi pentru astfel de cazuri, așa încât să putem trata pacienții”, a explicat managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi.

Acesta a precizat că de mai multe ori, pacienți infectați cu COVID-19 au fost trimiși de la Spitalul Județean Suceava la unitatea medicală din Rădăuți, deși au aveau confirmarea că sunt infectați.

„Un medic de la Urgențe de la Suceava i-a spus unui doctor de la Rădăuți că nu poate trimite un pacient la Iași pentru că se supără doamna profesor, astfel că și acești pacienți ajung la noi”, a explicat Andronachi.

Managerul de la Rădăuți a mai adăugat că până acum nu a putut trata cazurile de coronavirus la unitatea spitalicească pe care o conduce pentru că, conform legii, nu putea asigura medicamentația necesară acestei afecțiuni.

Trebuie precizat că Spitalul Municipal Rădăuți este spital suport pentru tot județul Suceava de când Spitalul Județean a fost destinat pacienților infectați cu coronavirus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.