Sportiva Andreea Mezdrea, originară din comuna suceveană Dorna Candrenilor, s-a clasat pe locul 4 în proba feminină de 12.5 km Individual a Campionatului Mondial de Biatlon pentru Juniori, care se desfășoară zilele acestea în Kazahstan, la Shchuchinsk. Legitimată la început la Clubul Sportiv Școlar din Vatra Dornei, iar acum reprezentând clubul Dinamo Brașov, Andreea Mezdrea a început să practice biatlon de performanță cu antrenoarea Magdalena Potinga.

Sportiva din Dorna Candrenilor a fost desemnată să poarte steagul României la ceremonia de deschidere a celei de a XIV-a ediție de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). La întrecerile din Sarajevo au evoluat sportivi cu vârste între 14 și 18 ani. Parada a fost pe Stadionul Asim Ferhatovic Hase din Sarajevo.

„A fost o cursă grea, dar frumoasă în același timp. Astăzi am luat startul la proba de individual, 12,5 km, în cadrul Campionatului Mondial de Juniori din Shchuchinsk, Kazahstan. La start au fost prezente 81 de concurente, cele mai bune la nivel mondial, din țări precum Franța și Norvegia. Numărul de start a fost 18, un număr ce s-a dovedit unul norocos pentru mine. Încă de la început, am încercat pe cât posibil, să plec încrezătoare și focusată pe obiectivele propuse pentru această cursă. Chiar dacă vremea nu a ținut cu noi, vântul fiind inamicul principal pentru noi, fiind totodată și temperaturi destul de scăzute, am reușit să obțin doar două ratări în poligon, ceea ce m-a ajutat să înaintez în clasament. La final, am terminat pe locul 4, un rezultat care îmi arată că munca mea a dat roade, un motiv în plus de a mă ambiționa și de a mă încuraja să muncesc și mai mult pentru a ajunge, de ce nu, chiar în fruntea clasamentului la următoarele concursuri ce vor avea loc”, a declarat Andreea Mezdrea pentru aimx.ro.

La Concursul IBU rezervat juniorilor sub 18 ani, Andreea s-a clasat pe locul 10 la 7,5 km sprint. Întrecerea a fost la Nove Mesto, în Cehia. Andreea Mezdrea a încheiat pe 28, la Campionatele Mondiale de juniori din Estonia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.