Sâmbătă și duminică, Sala de Atletism din Bacău a găzdui tradiționalul eveniment atletic „Cupa 1 Decembrie”, care, cu începere din acest an, va avea ca titulatură completă „Cupa 1 Decembrie- Memorialul Maria Hagimă și Costel Sava”. În felul acesta, organizatorii competiției, Asociația Județeană de Atletism și Direcția  Județeană pentru Tineret și Sport aduc un omagiu antrenorilor Maria Hagimă și Costel Sava, dispăruți dintre noi, dar rămași în memoria generală ca doi oameni și profesioniști de excepție. Ediția din 2021 a „Cupa 1 Decembrie- Memorialul Maria Hagimă și Costel Sava” este rezervată juniorilor 1, 2 și 3, dar și copiilor și se bucură de un impact deosebit, la concurs find  prezenți  403 de sportivi legitimați la 52 de cluburi din țară. Ecoul favorabil era unul scontat în condițiile în care calendarul competițional indoor destinat juniorilor a fost unul suferind în ultimele luni.
La această competiție au participat și sportivii de la CSM Dorna Vatra-Dornei, care s-au întors cu mai multe medalii.
Astfel, Costiuc Claudia Ionela a câstigat două medalii de aur în probele de 800 și 1500 metri,  la categoria Junioare 1, ea reușind baremul în proba de 800 metri pentru Campionatul European U 18 de la Ierusalim care va avea loc în luna iulie 2022.
De asemenea, Prâsneac Alexandru a câștigat medalia de aur în proba de 800 m la categoria Juniori 1, el find Junior 3.
Locul 1 și la ștafeta 4×400 de metri, la categoria Juniori 1, a fost adjudecată de sportivii Ștefan Ungureanu, Ihnatiuc Andrei, Kore Robert -Petru și Prâsneac Alexandru.
Totodată, Ihnatiuc Andrei, sportiv cu dublă legitimare CSȘ Rădăuți și CSM Dorna, a obținut medalia de aur în proba de 3000 m și argint în proba de 1500 m, la categoria Juniori 1
Pop Adelin, sportiv cu dublă legitimare CSȘ Hunedoara și CSM Dorna, a obținut medalia de aur în proba de 1500 m și medalia de argint în proba de 800 m, la categoria Juniori 1.
„Sunt foarte încântat de evoluția sportivilor mei care acum sunt într-o perioada de acumulare de volum. Totodată, sunt foarte încântat de sportiva Costiuc Claudia Ionela care a reușit baremul de participare în proba de 800 metri pentru  Campionatul European U18 și a fost foarte aproape de a reuși să realizeze baremul și în proba de 1500 metri. De asemenea, aș vrea să mulțumesc și celor care ne finațează și ne sprijină, respectiv Primăria și Consiliul Local Vatra-Dornei”, a declarat antrenorul CSM Dorna, prof. Cristian Prâsneac.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.