Sâmbătă, 16 februarie, în Istanbul-Turcia a avut loc Campionatul Balcanic de Seniori Indoor,  la finalul competiției sportivul dornean Andrei Dorin Rusu reușind să obţină medalia de argint în proba de 1500 metri și să facă baremul pentru Campionatul European Indoor Glasgow-Scoția, cu timpul de 3,44,24 .

De asemenea, în weekendul care a trecut, au participat cu succes la concursul interjudeţean Memorialul „Dorin Melinte” sportivii de la CSM Dorna și CSS Rădăuţi. La finalul competiției sportivi dorneni au cucerit două medalii de aur prin Kore Robert -Petru la 800 și 1500 metri, o medalie de aur și una de argint prin Claudia Ionela Costiuc în probele de 1500 m (loc 2 junioare 1) și la proba de 800 metri (locul 1 junioare 3). Surpriza competiției a fost Prâsneac Alexandru, care fiind la categoria copii 1, a reușit să obţină medalia de bronz în proba de 1500 metri la categoria juniori 3.

O prestație reușită au avut și sportivii de la CSS Rădăuţi. Ionuț Tofănescu a obținut medalia de aur în proba de 800 de metri, la categorii juniori 1, medalia de argint la proba de 200 de metri și medalia de bronz la proba de 400 de metri, categoria juniori 3. Pascal Diana a obținut locul 2 în proba de 800 de metri, categoria junioare 1, Perdei Constantin a obținut locul 3 în proba de 3.000 de metri categoria juniori 1, iar Perdei Alexandru a obținut locul 3 în proba de 3.000 de metri categoria juniori 3.

„Sunt încântat că un sportiv descoperit de mine a făcut baremul pentru o competiție importantă pentru Federația Romană de Atletism, adică pentru Campionatul European de Seniori Indoor de la Glasgow-Scoția, care va avea loc în perioada 1-3 Martie. Sper ca sportivii de la CSS Rădăuţi să ia exemplu de la Andrei Dorin Rusu și să ajungă cât mai sus”, a declarat  Bogdan Roșcăneanu, antrenor la CSS Rădăuţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.