Având în vedere modul de organizare a desfăşurării meciului de fotbal feminin dintre echipele CS Armonia Fălticeni şi Gloria Buzău, de pe Stadionul „Tineretului” din municipiul Fălticeni, din data de 21 septembrie, ora 11:00, ca urmare a solicitării Clubului Sportiv „Armonia” Fălticeni, Detaşamentul de pompieri Fălticeni trebuia să asigure, cu o ambulanţă SMURD, măsurile pe linie medicală. Subunitatea de pompieri a fost înştiinţată despre executarea misiunii prin adresă scrisă, în data de 19 septembrie.

Din rapoartele primite de la şeful de tură al subunităţii de pompieri şi de la comandantul de echipaj de pe ambulanţa SMURD în data de 22 septembrie, reiese faptul că ambulanţa a ajuns la stadion cu o întârziere de aproximativ 10-12 minute. În acel moment, echipele erau la încălzire, iar comandantul de echipaj a semnat foaia de arbitraj.

De asemenea, raportul operativ de monitorizare al echipajului SMURD a fost semnat de către preşedintele clubului sportiv, arbitru şi medicul Spitalului municipal Fălticeni.

Cu toate acestea, în jurul orei 11:30, arbitrul a anunţat că meciul s-a încheiat, fără să comunice motivul comandantului de echipaj.

Chiar dacă, ulterior, şeful de tură al subunităţii de pompieri şi-a asumat răspunderea pentru întârzierea plecării în misiune a echipajului SMURD, având în vedere efectele produse, prin ordin al inspectorului şef, generalul de brigadă dr. Ion Burlui, s-a constituit o comisie care să analizeze împrejurările producerii acestui eveniment, inclusiv prin schimbul de corespondenţă scrisă cu factorii implicaţi.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.