Toamna s-a instalat, zilele au devenit mai scurte și mai răcoroase și motivația de a face sport a scăzut și ea. Însă, toată această stare trebuie depășită, mai ales de cei care au copii, pentru că este foarte important ca cei mici să rămână activi și pe timpul sezoanelor mai reci. Sportul nu este doar bun pentru sănătatea noastră, ci este nemaipomenit pentru a consolida legăturile cu copiii noștri, pentru a construi o relație puternică și bazată pe încredere.

Dar ce activități ai putea practica în acest anotimp atât de colorat și frumos, dar care ne așteaptă cu temperaturi din ce în ce mai scăzute? Am pregătit o scurtă listă cu activități pe care le poți face alături de cei mici, precum ciclismul și fotbalul, fiind convinși că vei găsi rapid biciclete adulti sau echipamente fotbal copii la doar un click distanță. 

 

Fotbalul

Poate nu ai mai jucat de ceva vreme, dar fotbalul este prin excelență sportul perfect al toamnei. Îți recomandăm să îi iei pe cei mici și să mergeți să cumpărați un echipament de fotbal modern, care să includă inclusiv crampoane și protecții pentru tibie. Acest sport este nemaipomenit pentru cei mici, ajutându-i să-și consume energia și, în plus, să-și dezvolte abilitățile de lucru în echipă.

 

Ciclismul

Nimic nu se poate compara cu aerul inspirat în plimbările prin pădure. Indiferent de preferințe, găsești biciclete ușoare și confortabile la prețuri nemaipomenite și de calitate, același lucru fiind valabil și pentru cei mici. Adaugă neapărat o cască de protecție și plecați împreună în excursie. Luați cu voi câteva merinde, opriți-vă într-un luminiș și transformați o zi obișnuită într-o mică aventură.

 

Tir cu arcul

Nu este chiar cel mai popular sport, dar este o activitate frumoasă, elegantă și care poate fi jucată în orice sezon, dar mai ales toamna. Așadar, poți cumpăra echipamentul sau îl poți realiza alături de copilul tău. Ai nevoie de sfoară, un băț destul de elastic, un cuțit și niște pene. Apoi, nu uita de țintă. Două-trei vopseluri, o pensulă și puteți pleca împreună să găsiți cel mai bun copac pentru a exersa.

 

Tenisul

 

Tenisul este unul dintre cele mai bune sporturi pe care le puteți practica. Antrenamentul este intens și este excelent pentru că poate integra întreaga familie. Ai nevoie de arbitru, de copil de mingi, de antrenor și poate fi jucat indiferent de vârstă. Tenisul îi ajută pe cei mici să învețe ce înseamnă disciplina și ajută, totodată, la dezvoltarea tenacității – atât a copiilor, cât și a ta. Mai mult, acest sport este perfect pentru captarea atenției și creșterea nivelului de concentrare.

 

Alergarea

Pentru mulți dintre noi pare să nu fie o alegere potrivită, dar alergarea are extrem de multe beneficii pentru întreaga familie. Dacă vei face din acest sport o obișnuință, vei observa că în tot acest timp vei putea discuta cu copilul tău, va fi mult mai deschis să-ți povestească trăirile, emoțiile și cu ce se confruntă în fiecare zi. Acest lucru va contribui la creșterea unei relații armonioase și pline de încredere. Mai mult, alergarea are beneficii și asupra sănătății. Practicată în mod regulat, aceasta îmbunătățește capacitatea cardiovasculară, întărește mușchii și ajută la menținerea unei greutăți sănătoase și optime.

A implica familia într-o activitate fizică este un lucru nemaipomenit, mai ales pentru că îi va învăța pe cei mici, încă de la o vârstă fragedă, că sportul este parte integrantă a vieții. În această epocă a gadgeturilor este extrem de important să încurajezi activitățile fizice în aer liber, departe de computere, telefoane mobile, jocuri video și alte tehnologii moderne. Când este o obișnuință să ne petrecem ore nesfârșite în fața laptopului și prea puțin cu cei dragi, este necesar să găsim acel lucru care ne poate oferi liniște, conectare și timp de calitate cu familia.

 

 

Sursă foto: Shutterstock

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.