Încep lucrările pentru „Crearea unui spaţiu de agrement şi loisir în staţiunea balneo – climaterică Vatra Dornei”. Potrivit primarului municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, pentru ca lucrările să demareze a fost nevoie de organizarea a nu mai puțin de cinci licitații, întrucât a trebuit adaptată suma. Valoarea proiectului este de trei milioane de lei.

„A trebuit să facem cinci licitații pentru ca cineva să se prezinte și să adjudece această lucrare. Zona este puțim mai dificilă, cu mlaștină iar terenul trebuie înlocuit cu piatră, balast și stratul de beton sau tartan. Am fost obligați să actualizăm și să ridicăm sumpele pentru că s-au schimbat prețurile la toate materialele și nimeni nu a vrut să lucreze în pierdere”, a declarat primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

Pentru realizarea proiectului propus vor fi desfășurate următoarele activități: crearea unui spațiu de agrement și loisir cu o suprafață de 13.246 mp, în stațiunea balneo-climaterică Vatra Dornei;  realizarea unui teren de tenis/baschet împrejmuit cu o suprafață de 700 mp, în stațiunea balneo-climaterică Vatra Dornei, amenajarea unui teren multisport , acoperit pe timp de iarnă cu balon presostatic, cu suprafața de 1042,45 mp în stațiunea balneo-climaterică Vatra Dornei;  construirea a 676 mp de piste biciclete, cu sens unic; realizarea a 1620 mp alei pietonale;  creșterea numărului de vizitatori în stațiunea balneo-climaterică Vatra Dornei, de la 46.200 la 55.700, prin oferirea de posibilități multiple de agrement și loisir în cadrul spațiului creat prin proiect, precum și creșterea numărului mediu de salariați în stațiunea turistică balneo-climaterică Vatra Dornei, cu 69 salariați.

„Vor fi amenajate două terenuri sportive, unul multi-sport, cu un balon presostatic și unul pentru tenis și baschet. Acum s-au început defrișările și vom avea de scos un volum foarte mare de pământ mlăștinos, care va fi înlocuit cu piatră mare la bază, pentru drenaj, urmat de un strat de balastru și unul de beton, bitum sau tartan. Per total, se va săpa peste 2,3 metri”, a explicat primarul Ilie Boncheș.

Primarul Ilie Boncheș a subliniat că spațiul va fi destinat tuturor categoriilor de vârstă, întrucât vor fi amenajate diverse obiective specifice fiecăreia. Astfel vor fi amenajate spaţii de joacă pentru copii şi zone cu aparate pentru fitness, dar și o poistă pentru biciclete și alei pietonale.

În ceea ce privește construirea unui ștrand, primarul Boncheș a spus că a depus deja la CNI un proiect în acest sens. Astfel, în apropierea celor două terenuri de sport va fi construit și un bazin de înot.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.