Suceveanul Andrei Ciobanu, comediantul care prezintă matinalul de la Kiss FM, trage câteva concluzii în urma tragicului accident petrecut la Cluj. Astfel, Ciobanu îi ia la rost pe toți cei care-și dau cu părerea despre modul în care s-au petrecut lucrurile.

Redăm postarea integrală:

„Așa cum probabil știe mai toată lumea care posedă internet, o domnișoară de 20 de ani din Suceava a murit într-un accident de mașină în Cluj, la volan fiind iubitul ei, care aparent consumase droguri înainte.
Am văzut câteva reacții online și în presă care mi-au pus un nod în gât și mai mare decât amigdalita care mă chinuie de o săptămână și a confirmat încă o dată faptul că suntem departe rău de a fi o țară atât de civilizată pe cât ne place nouă să ne lăudăm la străini. Să vă dau 3 exemple:

1. titlu într-un ziar din Cluj: ”Tânărul drogat care și-a ucis iubita are nevoie de sânge”. Că bineînțeles că tu când vezi titlul ăsta, primul lucru pe care tinzi să îl faci este să te îmbraci și să fugi repede să donezi sânge. Eu înțeleg că băiatul ăla, după cum arăta, că nu l-am cunoscut personal, era plin de steroizi și probabil un picuț cocalar, dar decât să pui titlul ăsta la o știre în care anunți oamenii să doneze sânge, mai bine faci gargară cu apă sărată și te culci. E ca și cum te-ai duce în club la o tipă și i-ai spune ”probabil că o să mă culc cu tine și nu o să-ți mai răspund la telefon niciodată, vrei să ieșim la un suc?”
2. mulți oameni spun în comentarii că de vină sunt părinții fetei fiindcă i-au cumpărat mașină puternică la 18 ani. Așa e, mânca-v-aș gura voastră, că cine dracu a pomenit pe Pământul ăsta să faci accident cu Loganul? Plus că dacă ești în Logan și te izbești de zid, ești mult mai safe decât în alte mașini. Știu că o să-mi spuneți că dacă avea Logan, nu putea să aibă viteză așa de mare. Corect, dar putea să intre într-un copac și tot aia era. Dacă era să se întâmple, se întâmpla și cu bicicleta.
3. alții spun că dacă a văzut că e drogat, de ce l-a lăsat fata aia să conducă mașina? Sau că sigur era și ea drogată. Sau că așa le trebuie dacă au vrut viteză de parcă pe undeva, mulți vor să justifice că acești doi copii de fapt meritau să moară. Noi, poporul ăsta ales de Dumnezeu, țara în care facem Catedrala Mântuirii Neamului, în care bisericile sunt pline în fiecare duminică de ”credincioși”, dar după ce se termină slujba, se termină și evlavia, mergem acasă și lăsăm comentarii pe net în care judecăm noi cine merită să moară și cine merită să trăiască.

A și încă ceva. Prin prisma meseriei, sunt un om obișnuit cu primitul comentariilor din partea necunoscuților care știu ei mai bine cum ar trebui să fie ceva despre care habar nu au mare lucru, dar pot să vă spun o chestie: de fiecare dată când primesc un comentariu nasol, chiar și pe youtube (unde sunt oameni ascunși sub username-uri și habar nu ai cine sunt, de unde, sau cum arată), tot mă deranjează un pic. Și vorbim despre un clip de stand-up sau un sketch amuzant. Ei bine, gândiți-vă oare cum s-or simți părinții și apropiații celor doi implicați în accident, când văd cum toți aruncați cu căcat în copiii lor, unul decedat și unul în stare gravă la spital. Pentru că drogați sau nedrogați, de bani gata sau săraci, caractere deosebite sau oameni josnici, frumoși sau urâți… tot copiii lor sunt și nu au reușit să fie perfecți, așa cum suntem noi toți ceilalți.
Enoriașilor!”, a scris pe pagina sa de socializare Andrei Ciobanu.

2 Responses

  1. Tibi

    Am citit cateva comentarii.. incercati (unii) sa fiti mai obiectivi, am cunoscut-o personal pe GABITA, era o ființă mult superioara, in comparatie cu majoritatea fetelor de varsta ei ! Din pacate, nu-mi permit sa intru in detalii, insa doar conjunctura nefasta a adus-o in aceasta situatie. Ca soferul era iubitul ei, drogat sau nedrogat, amintiti-va de care ori v-ati trezit, fara sa constientizati foarte bine, in situatii delicate.. La ce detinea aceasta fiinta la varsta ei, majoritatea avam ganduri sa ne aruncam de pe Luna, doar ne permitem ! Ea a stiut sa-si paatreze decenta, nu a sarit calul, desi era singura in Cluj, avea totul la dispozitie si i se putea rupe de orice. Repet, nu am cum sa intru in detalii, pentru a ma face mai bine inteles. Si inca un aspect important, usoare momente de debusolare sau cu mai tentatii mai mult sau mai putin potrivite, toti avem sau am avut, mai ales la varsta respectiva ! Ca era vorba de masina, telefon sau o pereche de pantofi, era genul de persoană care avea o atitudine de prețuire vis a vis de acele lucruri, nu o neglijenta, o miserupista, lipsita de simtul responsabilitatii sau al pretuirii, mai ales ca i-au fost oferite cu atata dragoste. Credeti ca daca parintii ei o considera o persoana nu tocmai ok, ii puneau la dispozitie atatea sau o lasau sa se mute in Cluj-Napoca cu in cls 500 sub fund ? Adica, paritii ei au construit imperii, dar n-au fost in stare sa-si “scaneze” copilul ? Gabita, Dumnezeu sa-ti lumineze calea & nu te vom uita niciodata !

    Răspunde
  2. Gabi

    Comentariul tau e la fel de nociv ca si al celorlalti. De fapt problema e: DROGURILE OMOARA. NU VA DROGATI. Puteti muri sau puteti omori pe altcineva. Acum hai sa nu mergem la predestinari si globuri de cristal, ca o dai in lambada. Putea foarte bine sa aiba accident si in alte circumstante, dar probabilitatea sa nu faca acest accident daca nu era drogat e infinit mai mare. Atat, in rest drept de judecata nu avem, dar nici sa bagam sub pres egectele drogurilor numai asa, tu stii din ce motive

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.