Consilierii locali suceveni vor avea pe ordinea de zi a ședinței din data de 28 noiembrie proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferențo obiectivului de investiții „Instalație de iluminat nocturnă stadion Areni”.

Potrivit referatului de aprobare, în acest moment stadionul municipiului nu poate asigura toate facilitățile  impuse de normele obligatorii pe plan european pentru a putea organiza competiții sportive și întruniri publice, concerte de anvergură, spectacole diverse, etc. Una din aceste facilități este posibilitatea organizarea acestor genuri de evenimente, cu asigurarea iluminatului artificial.

Astfel, se propune montarea pe stadionul municipal Areni a unei instalații de nocturnă.

Instalația  propusă va fi construită în principal din 4 turnuri metalice de înălțime de 45 de m, complet echipate cu corpuri de iluminat tip proiector și instalații aferente.

Din punct de vedere al organizării meciurilor de fotbal, nocturna va putea fi omologată pentru meciuri de Liga 1, dar și pentru meciurile din fazele finale ale Cupei României (începând cu sferturile de finală), conform regulamentelor FRF în vigoare, se mai arată în referatul de aprobare.

Valoarea estimată a proiectului este de 8,1 milioane de lei, durata de realizare fiind de 12 luni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.