Conducerea Primăriei Dorna Candrenilor s-a aplecat, din nou, asupra nevoilor comunității, iar primarul Dănuț Candrea a decis reabilitarea stânii care aparține Primăriei. Astfel, a fost alocată suma de 90.300 de lei pentru reabilitarea stânii care a fost acoperită cu tablă tip Lindab, iar saivanul și  anexele au fost izolate cu tablă de tip ondulin verde. Totodată,  magazia de lemne a fost reabilitată și au fost instalate panouri fotovoltaice.

„Încă de la începutul mandatului, am decis că prioritatea numărul 1 rămân oamenii! De aceea, pe lângă proiectele de infrastructură rutieră și edilitară pe care le-am implementat și care deja pot fi utilizate de locuitorii comunei, avem și alte proiecte, care nu sunt atât de vizibile, dar sunt la fel de importante. Un astfel de proiect se referă la aducerea stânii Primăriei la standarde demne de anii pe care îi trăim. Am un respect deosebit pentru cei care au în grijă animalele, oameni care stau pe munte din primăvară și până toamna târziu, în vânt, în ploaie sau în soare”, a declarat primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea.

Trebuie precizat că, la stâna de la Dorna Candrenilor toate produsele sunt bio și sunt apreciate de toți cei care le gustă.

„Ne mândrim cu o astfel de stână care, de acum, se încadrează mai bine în peisajul montan, datorită ultimelor modificări pe care i le-am adus: acoperiș verde și elemente prietenoase cu natura. De asemenea, am ales să instalăm panourile fotovoltaice, pentru ca îngrijitorii animalelor să stea în condiții cât mai bune”, a mai declarat Dănuț Candrea.

Necesitatea acestei investiții s-a datorat stării avansate de degradare a construcțiilor anterioare, iar suma alocată a fost din bugetul local al Primăriei Dorna Candrenilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.