Vatra Dornei apare într-un top realizat de ziarul „The Korea Times”, publicație care apare din anii ‘50 în Coreea de Sud.

Vatra Dornei apare într-un top realizat de ziarul „The Korea Times”, publicație care apare din anii ‘50 în Coreea de Sud.

Pe aceeaşi listă a localităţilor recomandate mai apar Sinaia, Băile Herculane și Cerca.

Jurnalistul Kim Se-jeong, în articolul din ziarul coreean, povestește experiența pe care a trăit-o în Vatra Dornei.

„Pantele montane fac Vatra Dornei perfectă pentru schi în timpul iernii și pentru drumeții vara, având gondolele de schi care transportă drumeții către vârful muntelui. Orașul este, de asemenea, o destinație preferată pentru pasionații de mountain bike, iar vârfurile munților oferă o priveliște uluitoare asupra Munților Carpați, cu versanții înverziți și colibe și clădiri colorate”, a consemnat ziaristul sud coreean.

Acesta susține că excursia în Vatra Dornei a fost cea mai liniștitoare drumeție pe care a avut-o vreodată.

Vatra Dornei este, încă din secolul al XIX-lea, stațiune balneară, iar de atunci s-a tot dezvoltat. S-au investit bani europeni, dar și guvernamentali. Programele de finanţare fac parte din Planul Juncker, în cadrul căruia României i-au fost alocate circa 10 miliarde de euro, şi fondurile de care beneficiază România de la Uniunea Europeană, asumate pentru dezvoltarea sectorului balneo, în cuantum de 90 milioane de euro.

De curând, Vatra Dornei a fost gazda concursului de mountain bike „Dorna X-trem”, dar și a concursului de alergare montană „Hit the Egg – Oușoru Challenge”, iar telescaunul care transportă turiștii pe vârful muntelui a fost modernizat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.