Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit marți, 12 mai, cu primarii localităților-stațiuni turistice Vatra-Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului. Flutur a precizat că tema discuțiilor a fost relansarea turismului în Bucovina.

„În legătură cu temele abordate am avut o convorbire cu Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, revenind pe propunerile transmise zilele trecute privind sprijinirea turismului prin accesarea de fonduri europene. Soluția pentru accesarea de fonduri o reprezintă asocierea. Astfel, cele trei stațiuni se vor putea asocia cu Consiliul Județean Suceava și înființa o stațiune, unică – Bucovina. Este clar, unde-s mulți, puterea crește, așa că în perioada următoare cred că ar trebui ca și alții să se asocieze.”, a explicat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Acesta a adăugat că a convenit cu edilii că cea mai bună abordare în această perioadă este acțiunea. Iar acum acțiune înseamnă să fie făcute investiții în turism pentru ca atunci când va trece pandemia activitatea în turism să revină la normal.

„Am mai spus, ne putem inspira și din experiența altor țări care au fost și ele afectate de pandemie – Austria, Croația etc. Zilele următoare ne vom întâlni pentru a redacta un document pe care să-l trimitem la Guvern, prin care vom propune înființarea unui Program de tipul polilor de dezvoltare turistică, caz în care cele trei stațiuni ar putea fi eligibile pentru finanțarea diverselor categorii de investiții.

De exemplu, transportul în comun pe calea ferată între cele trei stațiuni cu o frecvență funcție de sezon. Introducerea de tichete cu care turistul poate alege servicii oferite de cele trei stațiuni. Oferta este extrem de bogată – turism tradițional, de agrement și de tratament, agroturism, turismul religios, gastronomic, montan – unde suntem de neegalat în țară. Avem pârtii, drumuri, poteci, trasee omologate – Via Transilvanica, avem o gastronomie extraordinară,  produse tradiționale și bio, peisaje unice și arhitectură veche, obiceiuri și tradiții păstrate nealterate peste timp”, a adăugat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ a subliniat că a pornit aceste discuții pe turism și în perspectiva tot mai apropiată a ridicării carantinei în județ.

„Ultimele date și reacțiile la nivel central mă fac să fiu optimist. În acest timp noi ne pregătim cu proiecte curajoase pentru perioada următoare. Acesta este unul dintre ele”, a conchis Flutur.

8 Responses

 1. DAN

  Pe langa obiectivele enumerate,ar mai fi unul de un interes deosebit: GROAPA DE GUNOI DE LA MESTECANIS

  Răspunde
 2. Boca Maria

  Daca se poate actiona si asupra gropii de gunoi,situata pe strada Plaiului din municipiul Suceava, care nu mai are autorizatie de functionare din parcursul anului 2016, si totusi functioneaza la capacitati maxime pe baza autorizatiilor provizorii date de autoritatile locale si pe ochi frumosi.
  Mentionez ca in jurul ei, la nici macar 50 de metri, se afla raul Suceava si foarte multe locuinte in care sunt si copii mici. Nu va puteti imagina ce miros este in aer si ce mizerie este in jur. Va rog un raspuns, daca se poate . Multumim anticipat.

  Răspunde
 3. Bocu Marin

  Iată,dacă mai era nevoie, ca așa-zisa „Bukowina” dar și ingâmfații așa-zis „bukowineni” dovedesc că își merită și soarta ca și disprețul public al restului țării… Nici nu s-a dat vreun semn că grozăvia de la Suceava se va domoli,ca se va ridica carantina pedelistă,că,iaca,Flutur a reînceput campania sa de re-prostire a vulgului,iarăși cere,iarăși „aduce”,iarăși festivălește,acușica scoate de la garderoba unității izmenele naționale,rubașca ukraineană botezată „ie bărbătească bukowineană”,lopata,casca,masca,toate ale propagandei găunoase și deșănțate care au dus la actuala pacoste de care nu știm cum să scăpăm…
  Pentru că,măi băiatule,care semnezi tu Dan,chiar nu știi că Flutur este autorul gropii de pe Metecăniș? Știi dumneta că ,dacă de zgârie pisoiul,trebuie să te plângi motanului? Am observat că faci comentarii ca să te bagi în seamă sau ca să atenuezi loviturile timide ale unora în direcția Flutur… Cum s-ar zice,lasă că e băiat bun,să-I mai dăm o șansă,să-și mai extindă cumva hacienda de la Gura Humorului ,investițiile din Austria sau banii ascunși prin conturi ukrainene… Deoarece,cum știe toată lumea,cel mai bine și mai bine este să fii de dreapta dar cu zgomot,să fii superbogat,cu zeci de milioane de euro ascunși,cu un domeniu de neam prost,cât o comună din zona de munte,dar să fi lucrat la stat toată viața…
  Iar dumneta, cucoană,lele Boca,care după cumse vede ești de la mama lui,adecă de prin Comănești/Botoșana,ce să-ți spun,a sosit momentul să intrăm în normal și să-I cerem gauleiterului-tătuc orice,ca la Moș Crăciun,de ce nu îi ceri să-ți procure gogoșari,crème de ten uscat,lapte praf,alte cele? Deoarece,desigur,aceasta este treaba unui președinte de consiliu județean ales indirect,anume să-ți procure dumitale diferite satisfacții ,să-și facă apoi poze si,eventual,să creeze condițiile necesare pentru repetarea isprăvii aflate in derulare la Suceava,pentru care suntem acuma detestați și priviți ca niște sălbatici,ca niște retrograzi de duzină,analfabeți – o noua „organizare” a spitalului,o nouă sărăcie organizată,o nouă carte cu povești pentru proști despre turism,un nou îndrumar despre cum să ajungi pe locul nouă pe țară,între județe,la turism,cu potențialul uriaș de care dispunem nu datorită dumisale, dar și cum să-ți adjudeci definitiv locul 1 (unu) pe țară la morți și la bolnavi de coronavirus,prin dozarea atentă a loturilor de diasporeni infestați,la timpul și la locul potrivit! Hai în Bukowina,se redeschide sezonul fluturesc,proști sunt destui,până la urmă se vor face și alegeri,nu?

  Răspunde
 4. Bocu Marin

  P.S. Ar merge să ceri,de încurajare, să-și intre in mână, și cuie de draniță, să castreze țânțarii din județ…

  Răspunde
  • DAN

   Bai Marine ,nu ai inteles nimic din cele doua comentarii pe care le-ai analizat,ma rog dupa capul tau,se vede ca-ti place sa mananci mult si prost,da na ce sa-i faci de vina o fi pandemia. P.S.in lipsa de ocupatie mai studiaza geografia judetului,se vede treaba ca incurci localitatile

   Răspunde
 5. Bocu Marin

  Astept să le traduci dumneata,ca să le înțeleg,că se vede că dumneata ai ieșit din clasa unui anume bou care crede ca există o „Bucovină geografică” atestată documentar în 1392,interpretare facută după criterii gingirlii,ușor de accesat de către cei cu un IQ economicos,de criză…
  Dacă nu înțelegi,atâta pagubă!

  Răspunde
  • DAN

   Intr-un film este o replica ( nu-ti spun numele filmului) dar aceasta suna cam asa:*ESTI MAI PROST CA O PISICA*.Se vede clar ca ai o problema cu Bucovina,dar sa stii ca este problema ta.P.S.Cer scuze redactiei Suceavalive pt.comentarii (acesta este ultimul)

   Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.