O asociere dintre o firma din comuna Ipotești și una din Miroslava, Iași, a depus o ofertă pentru reabilitarea statuii ecvestre a domnitorului Ștefan cel Mare.
Ion Lungu speră ca această ofertă să fie eligibilă și că inaugurarea lucrărilor va avea loc până la marcarea Centenarului Marii Uniri. Edilul sucevean a precizat că prețul propus de cele două firme este de peste 1,3 milioane de lei, fără TVA.

Aceasta este a treia oară când este scos la licitație contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a statuii lui Ștefan cel Mare și a amenajărilor exterioare, la primele două runde de licitație neprezentându-se ofertanți.
Pachetul nou licitat cuprinde și reabilitarea zonei aferente obiectivului statuar din Dealul Cetăţii de Scaun. Astfel, câștigătorii licitației vor reabilita şi remonta toate elementele de bronz, vor reface placajul soclului cu plăci de travertin, vor refacere şi extinde platformele existente care vor fi placate cu dale de granit, vor monta bănci, vor amplasa jardiniere, vor planta arbori ornamentali, vor realiza rampe pentru accesul persoanelor cu handicap, dar şi un sistem de iluminat arhitectural şi ambiental.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.