Delegația plecată din partea Primăriei Suceava a fost prezentă la Sankt Petersburg, în perioada 5-12 septembrie, unde s-a desfășurat a 77-a ediție a Festivalului UNICA.

Din delegația suceveană au mai făcut parte viceprimarul Lucian Harșovschi, consilierul local Daniel Prorociuc, Cezar Olaru de la Compartimentul de turism al primăriei, reprezentanți ai Asociației Cultural Educative ”Clubul Video Art” în frunte cu coordonatorul Viorel Ieremie de la Colegiul Național ”Petru Rareș” și reprezentanți ai Universității ”Ștefan cel Mare”.

Primarul Ion Lungu a declarat că delegația suceveană a făcut o figură frumoasă la Sankt Petersburg subliniind că prin organizarea Festivalului UNICA municipiul Suceava s-a așezat pe o treaptă onorabilă din punct de vedere cultural.

” Am avut o seară românească în care am prezentat orașul Suceava și zona Bucovina. Festivalul s-a încheiat cu un moment emoționant când a fost înmânat steagul UNICA municipiului Suceava. Este un moment unic din punct de vedere cultural, un moment de nivel mondial și cred că am așezat din punct de vedere cultural municipiul Suceava pe o treaptă onorabilă având în vedere că festivalul s-a desfășurat anul acesta la Sankt Petersburg iar în 2017 va fi la Berlin.”, a declarat Lungu.

UNICA a fost înfiinţată în anul 1937 şi reunește 32 de ţări membre de pe cinci continente. În anul 2013, la Congresul de la Fieberbrunn (Austria), organizatorii au stabilit ca ediția de anul viitor, desfășurată în perioada 19-26 august 2016, să aibă loc pentru prima data în România. Astfel, cea de a 78-a ediție a Festivalui Mondial de Film UNICA este programată la Suceava.( sursa: svnews.ro)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.