Omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, cunoscut pentru că a lansat protestul #șîeu și pentru că a construit, simbolic, primul metru de autostradă din Moldova, a reacționat pe o pagină de socializare după ce Viorica Dăncilă a participat sâmbătă, 26 octombrie, la inaugurarea Centurii Bacău, primii kilometri de autostradă din Moldova.

Liderul PSD a mers pe bicicletă, alături de secretarul general al partidului Mihai Fifor și ceilalți constructori.

„Prima Duamnă ne dă (iar) dume de la pupitrul ghidonului, cu zâmbetul lui Happy din filmul Joker (când râdea nevinovat).
Cică a început/inaugurat/turnat niște bitum sau ceva de genu’ pe o centură (ATENȚIUNE!) cu PROFIL DE AUTOSTRADĂ! :)))) Carevasăzică, noi moldovenii așteptăm de 30 ani iar acum, când a venit sorocul, doar din profil, un strat de asfalt e botezat autostradă. Adică ”după față, pare tandru, după ochelari, scafandru.”
Dom’ ministru ne clarifică la timp: ”este un SEGMENT EXPERIENȚIAL”. :))))) Au terminat cu studiile de fezabilitate și au început cu segmente existențiale.
Dacă nu lucram de zor la un film cu (fără) autostrăzi, îmi vedeam de treaba mea, dar iată că sunt de serviciu și asta-i treaba mea… Unde-i muncă nu-i tocmeală, așa că pun creionul la ureche, arătătorul la tâmplă și degetul mare în barbă, și dă-i cu studiul de caz. O zicală românească zice ”decât să muncești degeaba, mai bine șezi degeaba”, dar e prea târziu deja.
Cu o ie tradițională scoasă la mișto din blugi ca Uzzi de la B.U.G. Mafia, stimabila e înveșmântată pe trend, ca Imperator Furiosa în Mad Maxx.
Deodată, apare în cadru, pe post de băgător în seamă, un flăcău pisălog care ne plictisește cu niște tâmpenii de genul ”despre această plimbare cu bicicleta ne vom aminti peste ani”. Ahaaa, deci e cum am mirosit din start: pe Mița n-o freca grija nici -1% despre autostrăzi, ci voia doar o poză pentru posteritate și pt. albumul ei foto, ca o ultimă contemplare nostalgică a funcției pe care nici ei nu-i vine a crede că o ocupă și pe care n-a visat-o în nouă vieți.
Domnul ministru mai adaugă #șîel niște nimicuri grele, și iaca așa, am ajuns la momentul imediat-ulterior-anteriorului: Furiosa își pune toacele pe pedale. Ta-naa-naa-naaa, ta-naa-naa-na (ca în filmele cu Steven Seagal)!
Scaunul e prea jos, dar nu mai contează! Această Charlize Theron a autostrăzilor, pedalează gheboasă pe biță, ca să ce? Ca să punem noi botu că ea se plimbează pe autostrăzi la Bacău.
Unu’ din spate îi spune (regizat dinainte) ”țara arde”. Ea îi continuă ștrengărește fraza cu o fină ironie ”iar premierul se plimbă cu bicicleta”.
Dar aflăm și noutăți importante de la priministreasă, mai precis că e ”foarte bine din punct de vedere al mediului că nu poluează”. De reținut. S-a notat.
Nimeni nu îndrăznește să-i depășească roata cu excepția flăcăului vorbăreț mai sus menționat, care rămâne îndărătnic în prima linie, roată la roată cu Furiosa și-i blochează astfel banda lui Fifor, care pare mai degrabă SPP-ist și e ofticat că nu poate ajunge lângă Ză Boss. Totuși i se citește o satisfacție în ochi: are țoaclă mountain bike cu mai multe pinioane și schimbă intenționat pe foaia mare: dacă Fifor Tom Hardy pedealează o dată, Furiosa dă la pedală de patru ori… și amândoi merg cu aceeași viteză. Paradoxal, nu?
Dar ea nu-l bagă-n seamă. Se uită undeva într-un punct nedefinit, într-un triunghi imaginar de lumină pe care eu efectiv nu-l localizez. Pătrunde cu privirea veselă viitorul, scrutează orizonturile țării și în gând se metamorfozează din volănașele gecii de piele într-o uniformă camuflată de Comandant Suprem al Țării, cu bocanci în loc de toace și cu o șapcă din aia, de general, cum se poartă în Afganistan.
La un moment dat, un purtător ilegitim de creier o smulge din visare și îi ridică mingea la fileu ”sunt primii kilometri de asfalt din Autostrada Moldovei, avem ce povesti la nepoți” la care Mincinosa spune de CINCI ORI ”da, da, da, da, da”! De cinci ori întărește că le spune basme nepoților despre autostradă!!! Aici sunt deacord.
Așa excroci n-am întâlnit: vii să celebrezi că ai ajuns la 30% dintr-un proiect. În felul ăsta pot să aprindă zilnic artificii, până se termină șușaua, de azi până la adânci bătrâneți pentru 40%, 55%, etc..
Ca și cum ești născut în septembrie dar îți faci ziua în ianuarie. Și mai spui că ai și cu un an mai puțin.
#Mad Maxx #Furiosa #suntemluațideproști #CTPazisbine ”, a scris Ștefan Mandachi pe pagina sa de Facebook.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.