Senatoarea PNL, Vasilica Steliana Miron, i-a atras atenția ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, că rezultatele de la simulările pentru BAC sunt dezastruoase, ceea ce poate însemna totodată o promovabilitate redusă la examenul maturității.

steliana miron„Această realitate se perpetuează de mult timp și ne arată eșecul reformelor în sistemul de învățământ din țara noastră. Vedem astăzi că sistemul de învățământ este total defazat de mediul economic. Practic, Ministerul Educației Naționale ignoră necesitățile economico-sociale ale țării. Consider acest lucru un factor inhibitor, atât pentru capacitatea absolventului de studii superioare, cât și pentru dezvoltarea mediului economic”, a spus Steliana Miron.

Aceasta a mai subliniat faptul că, nu trebuie condamnate generații întregi, doar pentru că nu s-a reușit o reformare. Aceasta consideră că, pentru un tânăr, un examen ratat, un bacalaureat pierdut, poate însemna o dramă peste care nu poate trece foarte ușor.

În încheiere, senatoarea PNL, Vasilica Steliana Miron, i-a cerut ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice să nu ceară mai mult decât poate da și să nu distrugă, dacă nu poate construi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.