“Sănătatea rădăuţenilor nu trebuie să depindă exclusiv de alegerea unui laborator “independent”, dar ales şi plătit doar de beneficiar, şi nu de statul român”. Asta consideră senatoarea Vasilica Steliana Miron, care după ce a făcut o interpelare adresată Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, prin care cerea responsabililor să verifice gradul de poluare cauzat de fabricile cu capital străin din proximitatea municipiului Rădăuți, a primit un răspuns neaşteptat din partea Gărzii Naţionale de Mediu Suceava.

În urma interpelării pentru normalitate, Steliana Miron a primit din partea Gărzii Naţionale de Mediu Suceava, un răspuns prin care aceştia aruncau vina pe Agenţia pentru protecţia mediului Suceava, care ar trebui să monitorizeze factorii de mediu.
Totodată, s-a constatat că toţi parametrii de poluare determinaţi de EGGER România se încadrează în normele admise.
Senatoarea Miron consideră că acest răspuns pune la grea încercare persoanele care au încredere în autorităţile statului roman, iar faptul că EGGER România susţine că îşi monitorizează real şi corect emisiile de factori poluanţi,nu înseamnă că autorităţile statului român nu trebuie să facă acelaşi lucru.
În continuare, printr-o întrebare adresată doamnei Graţiela Gavrilescu, Ministrul Mediului , Apelor şi Pădurilor , Steliana Miron îi cere acesteia să analizeze posibilitatea emiterii unui ordin de ministru în sensul că numirea firmelor independente care monitorizează emisiile de factori poluanţi, să se facă exclusiv aleatoriu, prin tragere la sorţi de către Ministerul Mediului, iar contravaloarea lucrărilor să fie plătită din fondurile Ministerului Mediului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.