Premierul Victor Ponta a primit o serie de întrebări despre România zilelor noastre de la senatoarea Steliana Vasilica Miron. Concluzia parlamentarului liberal este una şocantă, şi anume că „dacă astăzi România are nevoie de mai multe puşcării, mâine va trebui să înconjurăm România cu sârmă ghimpată”.

Steliana Miron crede că nu este normal ca într-un stat european cum se consideră şi România oamenii să fie apăraţi de oameni flămânzi sau consultaţi de medici cărora nu le ajung banii de chirie.

„Cum apreciaţi faptul că din cauza sărăciei extreme, o parte din electoratul românesc este oricând dispus să-şi vândă votul pentru un litru de ulei şi un kilogram de zahăr? Domnule prim-ministru, România reală sperie. Sperie prin sărăcie, prin lipsă de perspectivă imediată dar şi viitoare. Dacă toţi ştim că actuala clasă politică trebuie resetată, ştim că nu va fi suficient acest lucru, va trebui să resetăm şi principiile de funcţionare ale statului. Legile în România au creat monştri, au inversat valori, au dezumanizat persoane şi au rupt pentru o perioadă lungă de timp echilibrul social”, este de părere Steliana Vasilica Miron.

Senatoarea liberală a făcut şi o paralelă cu ceea ce se petrece la Primăria Rădăuţi, acolo unde un angajat câştigă circa 800 de lei lunar, iar arhitectul-şef al oraşului primeşte un salariu lunar de 1.200 de lei.

„În tot acest timp, primarul suspendat al oraşului a cheltuit doar în anul 2013, după bunul plac, circa cinci milioane de euro. Domnule prim- ministru, municipiul Rădăuţi nu are nevoie de stăpân, are nevoie de funcţionari, nu îngenunchiaţi, ci respectaţi. Are nevoie de poliţişti responsabili, dar şi motivaţi. Domnule prim-ministru, primarul interimar al oraşului, pentru că <poate>, a anunţat că vrea să aducă în municipiul Rădăuţi plante exotice. Consideraţi capriciile unui primar mai importante decât destinul funcţionarilor publici din municipiul Rădăuţi?”, se întreabă Steliana Miron.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.