Actorul și producătorul american de film, Steven Segal a fost acuzat de către comisia americană a piețelor financiare (Securities and Exchange Commission – SEC), că ar fi omis să declare că a primit sume impresionante din partea producătorilor de monede electronice pentru a promova în fața fanilor săi criptomonedele.

Segal nu a declarat, contrar recomandărilor SEC, că a primit 250.000 dolari americani în cash, adică echivalentul a 750.000 dolari jetoane Bitcoin 2 Gen pentru ca la începutul anului 2018 să facă reclamă pe rețelele de socializare pentru aceste monede. Mai mult, grupul de monede electronice a făcut public printr-un comunicat că actorul a devenit ambasadorul mărcii lor. La acel moment, Segal avea 107.000 abonați pe Twitter și aproximativ 6,7 milioane de prieteni pe Facebook.

Faimosul actor nu a declarat niciodată sumele pe care le-a primit pentru andorsarea acordată brandului de criptomonede. Fără să recunoască nici să nege acuzațiile formulate de SEC, Segal a acceptat să plătească 157.000 dolari care i-au fost transferați în conturi și o amendă care se ridica la același preț. De asemenea, el a fost de acord să nu mai facă reclamă la branduri de criptomonede timp de 3 ani.

Însă actorul nu este singura persoană pe care SEC-ul a urmărit-o în ceea ce privește acțiunile de sprijin acordate unor monede alternative. În 2018 vedeta americană de box Floyd Mayweather și rapperul DJ Khaled au fost și ei acuzați de nedeclararea unor sume de bani primiți pentru promovarea aceluiași tip de monede ale societății Centra Tech.

Autoritatea americană face apel către celebrități și impune acestora să declare fanilor și urmăritorilor pe diversele rețele de socializare cât anume primesc de la aceste companii pentru a le face publicitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.