In prezent, transportul international de colete mici si mari a devenit o rutina de care se bucura oamenii in mod obisnuit. Mii de persoane expediaza colete atat in Europa, cat si in tari din SUA catre rude, prieteni sau cunostinte care locuiesc acolo, fie cu prilejul sarbatorilor, fie in orice moment din an.  

Totusi, transportul de colete la nivel international implica o serie de reguli diferite putin fata de transportul la nivel local. Daca esti nou in domeniu si intentionezi sa livrezi colete in strainatate, descopera mai departe cateva modalitati care sa simplifice efortul si sa te ajute sa economisesti timp si resurse. 

Iată ce trebuie să ai în vedere pentru o livrare fără bătăi de cap:

  • Stabilește continutul coletului si destinatarul 

Inainte de a trimite un colet international, asigura-te ca stii exact ce contine pachetul si directia acestuia. Toate detaliile acestea conteaza pentru un proces optim de expediere si pentru a preveni ratacirea obiectelor din interior in drumul catre destinatar. 

De asemenea, cerceteaza in prealabil site-ul companiei de livrare, lista cu produsele interzise sau restrictionate la vama si respecta regulile de transport in tara destinatarului pentru a te asigura ca livrarea se finalizeaza cu succes. 

  • Verifica tariful de transport 

Pretul coletelor variaza in functie de greutate, dimensiuni, viteza de transport aleasa si altele, dar totusi exista si niste limite. De exemplu, daca pretul per kilogram atinge 8 USD, ar fi indicat sa optezi pentru o alta firma cand vei trimite un colet international care practica tarife mai avantajoase pentru bugetul tau.

  • Alege intelept compania de transport  

Stim ca este la moda si foarte comod sa trimiti pachetul prin soferii de microbuze sau autocare. Intr-adevar, poate fi o practica ieftina, dar nu si sigura. Nu ai nici un act doveditor pentru inmanarea acelui colet, iar daca nu ajunge la destinatie sau sufera deteriorari pe traseu nu ai pe cine trage la raspundere. Nu ar fi mai intelept sa alegi o firma de transport colete internationale. astfel, te pui la punct cu toate actele, pachetul iti preluat de la usa din Romania, apoi trimis direct la adresa destinatarului din Italia.

Recomandarea noastra pentru cei care au de trimis sau de primit ceva pentru Spania, Italia sau Franta este Tabitatour.ro. Aceasta companie ofera conditii sigure pentru transportul coletelor, in 3-5 zile lucratoare si la preturi decente. Fie ca locuiesti in Italia, Spania sau Romania, firma dispunse de 65 de agentii de la care poti prelua sau poti trimite coletele mai departe. 

  • Protejeaza TU produsele delicate 

Daca urmeaza sa incluzi in pachet si produse fragile, atunci opteaza pentru tipul de transport special dedicat acestei categorii. Insa, iti sugeram sa aplici cateva masuri preventive pentru linistea ta sufleteasca. De exemplu, impacheteaza fiecare obiect separat, fie intr-un teanc de ziare, intr-un pulover, fie in folie cu bule. Crede-ne ca iti vei multumi mai tarziu! 

  • Ambaleaza temeinic 

Alege mereu cutiile de carton. Poti face rost de una de la magazinele din cartier daca nu ai timp sa cumperi una de la cele cu produse pentru casa si gradina, de exemplu.  

  • Sigileaza atent 

Pe traseu, pachetele sunt mutate, miscate in timpul calatoriei, suprapuse, manevrate de la un livrator la altul, etc. In consecinta, ai in vedere sa sigilezi temeinic coletul pentru a nu risca sa se rupa sau sa se desfaca. Foloseste un scotch de calitate si aplica-l in jurul cutiei, pe latime, lungime si inaltime.  

Ce altceva mai putem face pentru a fi siguri ca pachetul ajunge in deplina siguranta in partea cealalta a continentului?

 

Sursa foto: tabitatour.ro, pixabay.com 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.