Consilierii locali suceveni au pe ordinea de zi a ședinței din data de 22 august Proiectul de Hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Extindere rețele de iluminat public strada Victoriei”.

Potrivit referatului de aprobare, în acest moment pe strada Victoriei din cartierul Obcini, în zona blocurilor E17, E19, E20, E21, E22 rețeaua de iluminat public este insuficientă și nu asigură corespunzător iluminatul pe timpul nopții în sectorul respectiv.

Pentru remedierea acestui neajuns important pentru locuitorii cartierului este necesară extinderea rețelei de iluminat în zona menționată”, transmite sursa citată.

Astfel, se propune realizarea unei rețele cu cablu subteran, pe o lungime de aproximativ 500 de metri, cu 4 stâlpi de iluminat public metalici octogonali cu înălțimea de 10 metri, corpuri de iluminat LED 100W pentru stradal și 7 stâlpi metalici tip lampadar cu înălțimea de 5 metri, corpuri iluminat LED 40W pentru pietonal. Din cei 4 stâlpi pentru iluminatul stradal doi vor fi cu un corp de iluminat și doi vor fi cu două corpuri de iluminat.

Prin executarea acestei lucrări de vor satisface cerințele și nevoile de utilități publice ale comunităților locale, se va ridica nivelul de civilizație, confortul și calitatea vieții cât și creșterea gradului de securitate individuală și colectivă a colectivității precum și a gradului de siguranță a circulației rutiere și pietonale”, mai transmite sursa citată.

Valoarea totală a investiției este de 292.301,989 lei, durata de realizare fiind de 2 luni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.