”Acest proiect este cu finanțare europeană. Dacă obținem titlu putem câștiga 5,1 milioane de euro….A fost o luptă contracronometru pentru realizarea documentației, a strategiei la care au lucrat preț de două săptămâni mai mulți oameni de cultură suceveni ”, a apreciat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
O parte dintre aleșii locali, printre care Cornel Grosaru, au felicitat atât echipa celor care au muncit pentru realizarea acestei strategii culturale cât și Primăria Suceava pentru implicarea ei.
” Este un eveniment istoric pentru municipiul Suceava. Important este că reprezentanții tuturor grupurilor politice își dau mâna pentru un proiect important”, a menționat consilierul social-democrat.
Invitat la ședința extraordinară de joi, 8 octombrie, printre alți membri ai echipei de lucru a fost și coordonatorul de proiect, mamagerul firmei de consultanță, drd.ec. Radu Bores care a ținut să precizeze faptul că, ” spre deosebire de alte orașe, Suceava este avantajată din start prin această strategie culturală care a fost gândită și pusă pe hârtie ca și cum nu ar fi condiționată de participarea la concursuri”.
Președinte interimar al Asociației ” Suceava-capitală culturală europeană 2021” a fost desemnată Carmen Veronica Steiciuc.
Strategia de dezvoltare culturală și creativă a municipiului Suceava
17 din cei 23 de consilieri locali suceveni si-au dat joi, 8 octombrie, acceptul pentru ca ”Strategia de dezvoltare culturală și creativă a municipiului Suceava” să poată fi trimisă către apelul de candidatură. Termenul de depunere al proiectului este 10 octombrie.
Lasa un raspuns