După ce Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost închis, gravidele care ar trebui să nască în următoarele zile trăiesc o adevărată dramă.

Acestea se confruntă cu o situație disperată, deoarece celelalte  spitale din județ  sunt supraaglomerate, iar la Botoșani nu vor să le primească deoarece vin de la Suceava, unde sunt zeci de persoane depistate cu coronavirus.

Totodată, se pare că nici  Spitalul Privat Bethesda nu mai face programări pentru nașteri pacientelor care au fost până acum supravegheate de către medici din cadrul spitalului sucevean, de frica răspândirii COVID 19.

Cu o astfel de situație se confruntă o suceveană care, în disperare de cauză, a apelat și la autoritățile locale, cerând să intervină pentru soluționarea cât mai rapidă a situației.

„Noi, mamele însărcinate care ne apropiem de termen, suntem disperate (în mare parte cele ce trebuie sa facă cezariana), ne refuza spitalele când aud că suntem din Suceava. Până și o clinică privată din Bistrița ne refuză”,  a precizat femeia.

Trebuie spus că o cezariană la acest spital privat din Bistrița costă 3.000 de lei, dar banii nu mai au valoare dacă femeile gravide din Suceava nu sunt primite să nască acolo.

Drama femeii este cu atât mai mare cu cât în urmă cu 10 luni și-a îngropat un copilaș sănătos care a murit la naștere la spitalul sucevean.

„Va scriu în numele tuturor mamelor, ajutați-ne! Nu vrem închiderea maternității. Eu nu vreau să mai îngrop un copil”, e strigătul plin de durere a unei sucevence care așteaptă să nască.

One Response

  1. ConstantaD

    Clinica Bethesda de ce nu ajuta aceste femei? Ce fel de medici sunt? Ce fel de oameni? Sunt culmea. Nesimtitii!!!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.