Ministerul Educației a aprobat structura anului școlar 2014-2015, care va avea 36 de săptămâni de cursuri și 4 săptămâni de vacanță, fără cele din vacanța de vară. Calendarul anului școlar 2014-2015 va avea 177 de zile lucrătoare.

Clasele a XII-a fac excepție, deoarece pentru ele anul școlar va avea 37 de săptămâni, din care durata cursurilor 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfășurării examenului de bacalaureat. De asemenea, anul școlar pentru elevii de clasa a VIII se va încheia mai repede, durata acestuia fiind de 36 de săptămâni, din care o săptămână fiind alocată evaluării naționale.

„Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor terminale, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare. Pentru clasele din învăţământul profesional, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare. Pentru învăţământul special – clasele a IX-a – a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, însumând 181 de zile. Stagiile de pregătire practică pentru care au optat absolvenţii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, cuprind 720 de ore care se desfăşoară în perioada propusă de unitatea de învăţământ organizatoare şi aprobată de inspectoratul şcolar, conform structurii anului şcolar, cu respectarea vacanţelor. Pentru învăţământul postliceal (şcoală postliceală şi şcoală de maiştri), durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ, în vigoare”, mai prevede ordinul ca excepții de la cele 36 de săptămâni.

Anul școlar 2014-2015 este structurat în două semestre.

Semestrul I va începe pe data de 15 septembrie și se va încheia pe 30 ianuarie, iar elevii vor avea vacanța de iarnă în perioada 20 decembrie – 4 ianuarie. Tezele din acest semestru se vor susține până la data de 19 decembrie.

Preșcolarii și clasele primare vor fi în vacanță în perioada 1 – 8 noiembrie.

Semestrul II va începe pe data de 9 februarie și se va încheia pe data de 19 iunie, vacanța de primavară fiind programată în perioada 11-19 aprilie. Tezele vor fi susținute până la data de 22 mai 2015.

Tot în cel de-al doilea semestru va avea loc, în perioada 6-10 aprilie, programul „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”, care este dedicată activităților extrașcolare și extracurriculare.

Anul școlar se va încheia pe data de 20 iunie 2015, iar vacanţa de vară de dinaintea anului şcolar 2015-2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.