În cursul nopții trecute, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava la care a participat și Secretarul de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, au fost adoptate o serie de măsuri privind gestionarea la nivelul județului Suceava a fluxului de persoane care se refugiază din Ucraina, urmare a conflictului armat care afectează țara vecină.

Astfel, s-a decis operaționalizarea Punctului de coordonare și comandă avansat integrat, în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, în care vor fi prezenți 24h/24 reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Direcției de Sănătate Publică și ale altor instituții cu atribuții și competențe în domeniu. Din partea Instituției Prefectului – Județul Suceava vor asigura permanența un număr total de 7 persoane având următoarele atribuții principale:

  1. Gestionarea locurilor de cazare puse la dispoziție de instituții/agenți economici/persoane fizice.
  2. Acordarea de informații la TELVERDE – 0746833157.
  3. Dirijarea donațiilor de sume de bani către Crucea Roșie Suceava sau cele de bunuri  către ISU Suceva.

Reamintim faptul că donațiile pot fi realizate și direct, astfel:

donații în bani către Societatea de Cruce Roșie  – Filiala Suceava în contul:

CUI 4244520

IBAN: RO21RNCB0244020411980024 (campanie ajutor refugiați Ucraina), telefon 0722342867;

donații de produse alimentare, de bunuri de larg consum sau de igienă personală către:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava – Direcția Logistică: telefon de contact: 0758-232029.

Tot în cadrul Punctului de coordonare și comandă avansat integrat va funcționa și un dispecerat comandament imigrari, informațiile putând fi obținute de către cetățeni apelând următoarele numere de telefon: (004) 0758232001;  (004) 0758085680.

De asemenea, în cadrul ședinței CJSU Suceava s-a dispus, începând cu data de 26.02.2022, ora 08.00, reorganizarea fluxului de trafic al cetățenilor sosiți din Ucraina prin stabilirea următoarelor zone/puncte:

  • Zona tampon: între PTF Siret și un spațiu special amenajat pentru preluarea persoanelor sosite din Ucraina;
  • Zona de așteptare formată din corturi dotate cu sisteme de încălzire;
  • Puncte de asigurare hrană și apă în zona de trecere a frontierei, respectiv zona de așteptare a cetățenilor ucraineni.

În același context, vă informăm că indicatorul de instalare al Taberei mobile pentru refugiați a fost stabilit ca fiind gradul de ocupare de cel puțin 65% al CRPCSA Rădăuți. Începând cu orele 12.00 ale zilei de astăzi au fost demarate operațiunile de montare, amenajare și echipare a taberei pe stadionul din orașul Siret.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.