În perioada 18 – 20 mai a avut loc a VIII-a ediție a manifestării naționale „Zilele Educației Mecatronice” la Facultatea de Mecanică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Denumită și Olimpiada de Mecatronică, manifestarea a avut un caracter jubiliar – 25 de ani de la inițierea specializării Mecatronică în învățământul superior din România la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în anul 1991.

Echipa Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management din cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la acest eveniment cu un grup format din 10 studenți.

La secțiunea Sisteme mecatronice (echipamente cu automate programabile) studenții Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava au obținut cel mai bun rezultat, clasându-se pe primul loc pe țară. Echipa a fost constituită din studenții anului 3 la specializarea Mecatronică: Picus Claudiu Marian, Titiene Ioan, Moroşan Daniel. La această secțiune echipamentele, jurizarea și premiile au fost asigurate de firmele FESTO și DELPHI, alături de reprezentanții universităților participante la competiție.

La secțiunea Realizări tehnice studențești în domeniul mecatronicii, echipa formată din studenții USV Sîrbu Dan și Paviliuc Daniel a ocupat locul al doilea, după evaluarea celor 19 proiecte prezentate de participanți din mai multe centre universitare. Proiectul studenților USV, intitulat Robot mobil cu braț, a fost realizat sub coordonarea profesorului universitar doctor inginer Romeo Ionescu. Echipa formată din studenții Butacu Ionuţ și Miron Ioan a obținut mențiune pentru proiectul intitulat Imprimanta 3D, coordonat de profesor universitar doctor inginer Mihai Ioan. La concursul Roboți mobili, care a fost alcătuit din două probe, de viteză și obstacole, studenții USV Iacob Hlihor Daniel și Tumurug Pavel – Daniel au obținut mențiune, după un parcurs extrem de palpitant cu roboți mobili ingenioși.

Echipa de studenți ai Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost coordonată de cadre didactice ale Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management: profesor universitar doctor inginer Romeo Ionescu, profesor universitar doctor inginer Mihai Ioan, șef de lucrări doctor inginer Cornel Suciu și șef de lucrări doctor inginer Ionuț Romînu.

Sponsorii evenimentului, firmele FESTO SRL România, DELPHI și CONTINENTAL, au asigurat jurizarea concursului alături de reprezentați ai universităților participante și au oferit premii câștigătorilor.

Cursa de roboti mobili Echipa USV este nominalizata de juriul ZEM pentru primul loc in proba Sisteme mecatronice cu robot industrial Echipa USV in concurs la proba Sisteme mecatronice cu robot industrial Echipa USV se plaseaza pe locul 1 la ZEM , proba Sisteme mecatronice cu robot industrial Foto Iasi ZEm premiu 1 Prof Ionescu Romeo mentorul si  insotitorul echipei USV la ZEM 2016 Zem Iasi 2016 premiere

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.