Studenții din anul II de la programul de studii Poliție Locală din cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava se pregătesc cu pași mari și siguri să-și înceapă cariera. Așteptat cu emoție atât de studenți,  cât și de comunitatea academică a USV, programul de studii Poliție Locală a fost aprobat din toamna anului 2017, înregistrând un număr impresionant de cereri de înscriere din partea tinerilor atrași de posibilitatea unei cariere în domeniu. După mai bine de un an de studiu intensiv, prima generație a studenților de la Poliție Locală îmbracă acum cu mândrie și responsabilitate uniforma de „Student Poliție Locală”, remarcându-se prin atitudinea și devotamentul de care dau dovadă.

În ziua de 20 martie 2019, studenții din anul II au pășit pragul Inspectoratului de Poliție  Județean (I.P.J.) Suceava, sub îndrumarea lect. univ. dr. Cucoreanu Cristian- profesor asociat al USV în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative. Gazdele studenților au fost:  comisarul șef Buga Adrian- comandantul I.P.J. Suceava, respectiv comisarul șef  Epureanu Ionuț – purtător de cuvânt.

Vizita studenților în cadrul I.P.J. Suceava a fost un prilej inedit pentru a intra în contact cu un personal calificat în prezervarea ordinii de drept, precum și prevenirea pericolului antisocial. Polițiștii le-au prezentat studenților principalele structuri de specialitate, atenția acestora fiind captată de Serviciul Criminalistic și Serviciul de Acțiuni Speciale (S.A.S.). Studenții nu au fost deloc reticenți în a adresa întrebări personalului, interacționând în permanență cu gazdele lor, care au fost plăcut impresionate de curiozitatea tinerilor. Domnul inspector principal Ceobanu Andrei le-a prezentat studenților modalitățile de cercetare a câmpului infracțional și principalele atribuții pe care le are un polițist ajuns primul la fața locului, imediat după momentul săvârșirii unei fapte penale.

Reprezentanții I.P.J. i-au încurajat pe studenți să nu renunțe la idealul lor de a deveni polițiști, aceștia din urmă susținând că țelul lor este de a schimba percepția societății asupra serviciului de poliție și de a revoluționa imaginea polițistului din prezent.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.