Într-un comunicat de presă remis de prorectorul Universității „Ștefan cel Mare”, prof. univ. dr. Ștefan Purici, acesta precizează că în acest an universitar, studenții suceveni vor primi burse mai mari.

Creșterea bursei studenților a fost decisă de Consiliul de Administrație al USV, suma devenind 250 de lei pe lună, de la 200 de lei cât a fost până în prezent. Această inițiativă a venit ca urmare a recomandărilor venite din partea studenților și a ARACIS. Mai mult decât atât, bursele de merit și cele de performanță au crescut la minim 450 de lei pe lună.

„În acest an universitar, conducerea USV asigură din soldul istoric al contului burse studenți finanțarea cu 30 de lei a fiecărei burse. De asemenea, conducerea va asigura din aceeași sursă întregul fond dedicat burselor sociale, la un nivel de maxim 10% din fondul total de burse. Ambele măsuri majorează semnificativ bugetul alocat burselor studenților, cu aproximativ 20%, și vor asigura posibilitatea utilizării fondului de burse primit de la MEN pentru bursele de studiu, performanță, merit”, a precizat Purici.

De asemenea, în această perioadă conducerea universității lucrează pentru includerea USV într-un proiect sistemic coordonat de MEN, proiect prin care numărul beneficiarilor de bursă socială va fi extins considerabil.

„Toate aceste măsuri vor permite unui număr mai mare de studenți să beneficieze de burse și va spori interesul studenților pentru educație, formare și dezvoltare profesională și personală”, declară prorectorul Ștefan Purici.

Peste 2500 de studenți vor beneficia de burse din veniturile Universității „Ștefan cel Mare” și din fondurile de la MEN. În a doua etapă, odată cu implementarea proiectului sistemic, alți două mii de studenți vor beneficia de aceste burse.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.