Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul le oferă studenților la medicină 2.500 de lei pe lună pentru a se înscrie voluntari să îngrijească pacienți COVID-19 și să ajute personalul medical din spitale, a anunțat șeful DSU Raed Arafat.

Ordonanta prevede „drept de liberă pratică temporară medicilor absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicilor rezidenţi, indiferent de anul de pregătire în rezidenţă”, pe perioada epidemiei de coronavirus, astfel încât ei să poată ajuta personalul medical din secțiile COVID-19 ale spitalelor din țară.

Prin programul de voluntariat, studenţii pot participa la procesul de îngrijire a bolnavilor COVID. Astfel, studenţii care doresc să se înscrie voluntari vor fi repartizaţi în judeţele unde este nevoie de prezenţa lor, vor semna contracte de voluntariat cu ISU din judeţele unde sunt repartizaţi.

La fiecare lună se aşteaptă o activitate de aproximativ 120 de ore şi la finalul fiecărei luni voluntarul va primi un premiu de 2.500 de lei. Cei care vor fi în alte localităţi faţă de domiciliu sau unde studiază vor primi în plus o diurnă plus cazare şi masă gratuită”, a declarat Arafat.

Studenţii vor ajuta ca personal mediu, vor lucra aproare de medici, asistenţi. Dintr-o pepinieră de 20.000 posibili voluntari, ţintim 3.000 de voluntari în prima fază”, a mai spus şeful DSU.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.