Pentru sucevenii care obișnuiesc să folosească aparatele de fitness din parcul de lângă Universitate avem o veste bună. Nu vor mai trebui să dea cu presupusul când vine vorba de folosirea corectă a acestor aparate pentru că studenții și profesorii de la Facultatea de Educație Fizică și Sport vor ieși în parc și vor instrui persoanele care folosesc aparatele.

Acest lucru este posibil după ce primăria va semna un protocol de colaborare care permite Facultății de Educație Fizică și Sport să managerieze aparatele din parcurile sucevene.

„În urma unei solicitări din partea celor de la Facultatea de Educație Fizică și Sport vom încheia un protocol de colaborare privind gestionarea și supravegherea permanentă din partea studenților din această facultate, a aparatelor pe care le avem puse în Parcul Areni. Ei fac niște propuneri, cum să fie gestionate aceste aparate pentru exerciții fizice, vor să realizeze un ghid de norme de utilizare a acestor aparate, să realizeze flyere despre folosirea acestora și să le numeroteze. De asemenea, ar urma ca 8 ore pe zi, cinci zile pe săptămână studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, să acorde asistență tuturor celor care vor folosi aparatele”, a declarat primarul, îndemnând sucevenii la mișcare, mai ales că sezonul cald este abia la început.

Deocamdată studenții și profesorii vor ieși în parcul de lângă universitate, după programul stabilit, urmând ca pe viitor, aceștia să ajungă și în parcul din Burdujeni echipat cu același tip de aparate.

„Este un lucru pe care noi îl apreciem și vom face acest protocol de colaborare pentru a exploata cât mai eficient și corect aparatele pe care le avem montate. Ei vor monitoriza, vor instrui oamenii cu privire la folosirea aparatelor, colaborarea neavând termen limită. Vor ajunge și în parcul din Burdujeni, unde sunt tot astfel de aparate, dar deocamdată vor începe aici, pentru că este mai aproape de Universitate”, a încheiat Ion Lungu.

Iată că tinerii care vor să își pregătească forma fizică pentru vacanța de vară o pot face acum gratuit în parcurile sucevene care sunt echipate cu aparatură specială, dar mai important decât atât, vor avea ocazia să le folosească corect și eficient.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.