Peste 99% dintre persoanele infectate cu coronavirus și care au decedat în urma complicațiilor aveau și alte boli asociate, arată un studiu realizat de Autoritatea Naţională de Sănătate din Italia, potrivit Bloomberg.

Demersul autorităților italiene vine după ce 2.500 de oameni au murit din cauza noului coronavirus, fiind înregistrată o creștere cu circa 150% a deceselor doar în ultima săptămână. Doar pe 18 martie, în Peninsulă, 475 de persoane diagnosticate cu Covind-19 au încetat din viață.

Institutul, ce își desfășoară activitatea la Roma, a examinat documentele medicale a 18% dintre persoanele care au murit, stabilind că doar trei victime, adică 0,8% din total, nu aveau şi alte patologii.

De altfel, aproximativ 50% dintre pacienți sufereau de cel puţin trei alte boli şi aproximativ un sfert dintre aceştia erau diagnosticaţi cu una sau două maladii.

Mai mult de 75% aveau tensiune arterială ridicată, aproape 35% diabet şi o treime suferea de boli de inimă.

Vârsta medie a pacienţilor decedaţi, 79 de ani

Potrivit news.ro, vârsta medie a celor care au murit din cauza coronavirusului este 79 de ani. La 17 martie, 17 persoane cu vârsta sub 50 de ani au decedat din cauza Covid-19. Toate victimele din Italia cu vârsta sub 40 de ani erau bărbaţi şi aveau deja serioase probleme medicale.

Noul studiu ar putea răspunde la întrebarea de ce rata de deces din Italia, calculată la aproximativ 8% din totalul persoanelor infectate, este mai mare decât în ​​alte ţări.

Potrivit GIMBE Foundation, aproape 100.000 de italieni au contractat virusul, a relatat cotidianul Il Sole 24 Ore. Acest fapt ar readuce rata de deces a ţării mai aproape de media globală de aproximativ 2%.

Sursa: Observator

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.