Persoanele vaccinate care se infectează cu Covid-19 au niveluri înalte de Sars-Cov-2 în gât și nas, dar nu toți acești viruși sunt contagioși, sugerează un nou studiu, citat de Reuters.

Dintre 24.706 lucrători din sistemul de sănătate olandez vaccinați contra Covid-19, un număr de 161 au dezvoltat infecții asimptomatice sau cu simptome ușoare, cele mai multe cu varianta Delta a coronavirusului.

Nivelurile virale din probele prelevate din gât și nas de la aceștia au fost la fel de mari care la lucrătorii sanitari infectați anul trecut cu tulpina originală a virusului, informează hotnews.ro.

Dar, în testele de laborator, virusul de la pacienții vaccinați a fost mai puțin eficient în a se reproduce decât la pacienții nevaccinați, probabil pentru că o parte dintre coronavirusuri au fost neutralizate de anticorpii de la vaccin, speculează cercetătorii.

Într-un raport postat pe platforma medRXIV înainte de evaluarea inter pares, ei concluzionează că răspindirea virusurilui este redusă în cazul celor vaccinați, dar aceștia încă sunt contagioși, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.