Vaccinul Pfizer-BioNTech poate fi mai puțin eficient la persoanele care suferă de obezitate, sugerează datele unui studiu condus de cercetătorii italieni. Potrivit rezultatelor studiului, nivelul acestora de anticorpi, după două doze de vaccin, a fost la jumătate față de cantitatea de anticorpi întâlnită la oamenii sănătoși.

Deși este prea devreme să știm ce înseamnă acest lucru pentru eficacitatea vaccinului, ar putea presupune că oamenii cu obezitate au nevoie de o doză suplimentară de vaccin pentru a se asigura imunizarea.

Cercetările anterioare au sugerat că obezitatea – care este definită ca având un indice de masă corporală (IMC) peste 30 – crește riscul de a muri de Covid-19 cu aproape 50%, precum și crește riscul de a ajunge la spital cu 113%, scrie The Guardian.

Unele dintre acestea se pot datora faptului că persoanele cu obezitate au adesea alte afecțiuni medicale subiacente, cum ar fi bolile de inimă sau diabetul de tip 2. De asemenea, excesul de grăsime corporală poate provoca modificări metabolice, cum ar fi rezistența la insulină și inflamația, care îngreunează lupta organismului împotriva infecțiilor.

 

 

Sursa: Observatornews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.