Nemulțumit de de faptul că aliații NATO condamnă agresiunile rusești în Ucraina, Vladimir Putin i-a ordonat ministrului Apărării Serghei Șoigu ridicarea gradului de alertă pentru forțele nucleare. Atitudinea lui Putin a fost asupru criticată la Casa Albă.

„Este vorba despre un șablon pe care l-am văzut la președintele Vladimir Putin de-a lungul acestui conflict, de a fabrica amenințări care nu există, cu scopul de a justifica continuarea unei agresiuni”, a declarat Jen Psaki, purtător de cuvânt al Casei Albe.

„Rusia nu a fost ameninţată în niciun moment de NATO sau Ucraina (…). Ne vom pune acestui lucru. Avem capacitatea de a ne apăra”, a mai transmis oficialul american, potrivit Economic Times.

Ambasadorul american al ONU, Linda Thomas-Greenfield, se așteaptă ca Vladimir Putin să apese în continuare pedala de accelerație, pe fondul conflictului.

„Asta înseamnă că președintele Putin va continua să escaladeze războiul într-o manieră total inacceptabilă”, a transmis Greenfield, pentru CBS.

Explicația lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a hotărât pregătirea unui eventual război nuclear pe fondul atitudinii considerate ostile a aliaților NATO.

„Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon Ministerului Apărării și șefului Marelui Stat Major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a declarat Putin, potrivit b1.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.