Universitatea Johns Hopkins a anunát că cel puțin 1.550.959 de cazuri de coronavirus şi 93.416 decese au fost înregistrate în Statele Unite, doar ieri fiind raportate 22.391 de noi îmbolnăviri şi 1.485 de decese.

Doar în New York, devenit epicentrul epidemiei, până acum au fost confirmate 354.370 de cazuri Covid-19 şi 28.636 de decese.

Atunci când este ajustat pentru populaţie, cifrele se traduc în aproximativ 1.822 de cazuri cunoscute şi 147 de decese la fiecare 100.000 de locuitori.

Experţii spun că aceste numere nu oferă imaginea completă, deoarece multe cazuri – inclusiv cazurile uşoare sau asimptomatice – nu au fost diagnosticate.

New York şi Washington, puternic lovite în primele zile ale pandemiei

 

Fiecare stat urmează o traiectorie diferită a coronavirusului, transmite CNN.

New York şi Washington au fost puternic lovite în primele zile ale pandemiei, de exemplu. Însă, cazurile şi decesele au crescut mai lent în alte state, unele dintre ele încă nu au atins „vârfurile”, conform unui model dezvoltat la Institutul de Evaluare a Sănătăţii al Universităţii din Washington.

Dr. Anthony Fauci, principalul specialistînl bolii infecţioase din SUA, spune că aceste diferenţe fac imposibilă utilizarea unei abordări de dimensiuni unice, în timpul pandemiei.

„Trebuie să ne dăm seama că suntem o ţară mare care are focare în diferite regiuni, state diferite, oraşe diferite, care au dinamici diferite şi diferite faze în care se află”, a spus Fauci la sfârşitul lunii aprilie, potrivit Mediafax.

 

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.