Armata americană va testa lansarea unei rachete balistice intercontinentale miercuri, a declarat Pentagonul, adăugând că a notificat în prealabil Rusia cu privire la acest eveniment, scrie Reuters.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a descris testul ca fiind unul „de rutină” și a spus că este menit să demonstreze pregătirea forțelor ICBM ale armatei americane, precizează sursa citată.

Statele Unite au efectuat luna trecută un test al unui ICBM Minuteman III, care a fost amânat pentru a evita escaladarea tensiunilor cu Beijingul în timpul unei demonstrații de forță efectuate de China lângă Taiwan.

Armata americană preciza atunci că testul arată “pregătirea forțelor nucleare americane și oferă încredere în letalitatea și eficacitatea descurajării nucleare a națiunii”. Racheta Minuteman III a parcurs aproximativ 6.760 de km și a fost lansată de la baza americană Vandenberg din California. 

Un test al aceleiași rachete balistice intercontinentale a fost amânat în luna aprilie, din cauza riscului amplificării tensiunilor nucleare cu Rusia, în contextul războiului din Ucraina, potrivit observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.