Postul de poliție Vultureşti, a fost sesizat prin S.N.U.A.U 112, miercuri, la ora 13:15, despre faptul că, persoane necunoscute au sustras o sumă de bani din locuinţa unei femei de 76 de ani din localitate.

În jurul orei 12:00, la locuinţa părții vătămate a oprit un autoturism din care au coborât doi bărbaţi necunoscuți, care, sub pretextul achiziționării de cereale, au distras atenția femeii de 76 de ani și a soțului acesteia și au sustras din locuință suma de 1.200 lei, după care, au plătit produsele achiziționate și au plecat. Ulterior, femeia a intrat în locuință și a constatat lipsa banilor.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care solicită să le vândă anumite bunuri.

Un mod de operare distinct  îl reprezintă vânzarea sau cumpărarea diferitelor obiecte de uz casnic sau alimente direct la domiciliu. Aceste obiecte reprezentând diverse tigăi, covoare, perdele, cereale, diverse alimente etc. sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului sau vânzătorului, iar în momente de neatenţie sustrag bani sau bunuri din casă. De aceea recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de cele mai multe ori sunt la preţuri  mari şi calitate mică.
De asemenea nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.
În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Poliţiştii  recomandă efectuarea de activităţi de comerţ doar în spaţiile special amenajate şi cu respectarea legislaţiei în vigoare privind actele de comerţ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.