O delegație din comuna Poiana Stampei, formată din consilieri locali, personalul primăriei, membri ai Ansamblului „Poienița” și ai Grupului vocal „Flori de pe Dorna”, în frunte cu primarul comunei, Viluț Mezdrea, s-a deplasat în perioada 20-22 noiembrie în comuna Feștelița, raionul Stefan Vodă, Republica Moldova, dând astfel curs invitației lansate de primarul Nicolae Tudoreanu de a participa la Sărbătoarea localității Feștelița, organizată cu ocazia hramului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril pe rit vechi.

Invitația primarului din Feștelița vine ca un răspuns dat vizitei pe care în vară, de Ziua Comunei Poiana Stampei, la „Festivalul Național Flori de pe Dorna”, un grup din Republica Moldova a fost prezent la acel eveniment,  prilej cu care s-a realizat  și înfrățirea celor două localități.

Realizată sub semnul Centenarului Marii Uniri, înfrățirea s-a dovedit a fi una deosebit de caldă, familiară, încărcată de multă emoție și trăire sufletească. Căldura, simplitatea, bucuria și bunătatea, ridicate la rangul de firesc au dus cu gândul la anii copilăriei, la casa bunicilor cu odaia ei de oaspeți și hramurile de altădată, închinate acelorași Sfinți Arhangheli Mihail și Gavril. Voia bună, cântecul și dansul popular au culminat cu o horă românească în care s-au prins toți românii prezenți, de dincoace și dincolo de Prut.

 „Convinși fiind că vorba cântecului :„frații în veci vor fi frați” e sfântă, nădăjduim într-o prietenie lungă și fructuoasă în care vizitele reciproce între cele două localități și schimburile culturale dintre acestea, vor consolida o legătură de sânge pe care spațiul și timpul nu au reușit să o șteargă”, a transmis primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.