Primãria Comunei Ciocãnești, Consiliul Local Ciocãnești și Centrul Cultural Bucovina, aflat în subordinea Consiliului Județean Suceava, alãturi de Asociația Culturalã FAIRPLAY  îi așteaptã pe toți cei care iubesc cultura și tradiția, în zilele de 24 și 25 martie în comuna Ciocãnești la „Festivalul Național al Ouãlor Încondeiate”, aflat la ediția a XV-a.

Organizatori au anunțat un program variat, aflat sub semnul Bunei Vestiri, dar și al Centenarului Marii Uniri.

Deschiderea Festivalului și a Târgului Meșterilor Populari va avea loc sâmbãtã, 24 martie, pe Platoul „Ștefan cel Mare”, de la ora 11:30. Meșterii populari și artizanii vin cu o ofertã bogatã în ceea ce privește costumele și podoabele populare, obiectele confecționate din lemn, sticlã și lut, dar și gențile din piele, papucii din blanã și multe alte articole de inspirație folcloricã.

De la ora 12:00 și pânã la ora 14:00 va avea loc la Școala din Ciocãnești Concursul „Tradiție – Valoare Sacrã”, aflat la a –IV-a ediție. Tot în acest interval orar, în incinta Casei de Culturã, se va desfãșura concursul de încondeiat ouã „Dr. Anton Setnic”, aflat la ediția a III-a și Concursul de încondeiere a ouãlor „Înv. Novac Norbert”.

De la ora 12:00 vor avea loc dezbateri în cadrul simpozionului „Influența istoriei poporului român asupra evoluției artei încondeierii ouãlor”, iar în același timp Gheorghe Pața, Elena Alina Andruhovici, Gheorghe Vicol și Sorin Poclitaru își vor lansa cele mai noi apariții editoriale.

Deschiderea oficialã a Târgului de ouã încondeiate va avea loc începând cu ora 13:00, când juriul va prezenta și delibera expoziția cu tema „Marea Unire”.

Cristi Milici la vioarã și Andreea Lupescu la nai vor susține un concert pentru toți  care iubesc muzica.

Tot sâmbãtã, în satul Botoș, de la ora 14:30 va avea loc inaugurarea centrului pentru tineret „Casa Șezãtorii”, iar la Ciocãnești tot la aceeași orã va avea loc expoziția concurs: Gastronomia localã în perioada postului.

Organizatorii au pregãtit începând cu ora 16:00 un concert al interpretei Ștefania Iacob, dar și festivitatea de premiere a concursurilor festivalului.

Invitatul special al festivalului este artistul maramureșean Ștefan Hrușcã, iar concertul susținut de acesta de la ora 17.30 poarta denumirea de „Fostele Iubiri”.

În ziua de duminicã, 25 martie, de la ora 11:00 turiștii și cei prezenți vor putea vizita târgul ouãlor încondeiate și cel al meșterilor populari.

De la ora 13:00, la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Botoș va avea loc aniversarea împlinirii a 100 de ani a credincioasei Dranca Leontina.

De la ora 14:00 artiștii David Țãran, Ana Maria Chiloti, Georgiana Lobonț și Oana Bozga Pintea vor oferi un program de cântece religioase și patriotice.

Festivalul Național al Ouãlor Încondeiate se va încheia cu un concert susținut de interpretul Grigore Gherman.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.