Drăgușanul: Probele sociopatiei sale dar și acelea ale unor infracțiuni

Înainte de a continua seria difuzării dovezilor de impostură alimentată de un jegos sfertodoctism, semnalăm noua tactică (nu e chiar așa de nouă, mai mult de spitalul 9, însă în context, este relevantă…) a ruginitului în ticăloșii Găză Drăgușanul, publicând SCRISOAREA DESCHISĂ a unui cititor-colaborator al ziarului nostru:

” În încercarea de se scoate, cumva, din viesparul, creat de el însuși, al uzurpărilor, contrafacerilor, exceselor, improprietăților de limbă, al urii și disprețului față de semeni, Gâză Drăgușanul comite aceleași greșeli care l-au consacrat ca pe un impostor lipsit de un minim discernământ, unul care produce pe bandă rulantă probele sociopatiei sale dar și acelea ale unor infracțiuni, dintre cele mai grave.

probele sociopatiei

În postarea de pe blogul său, din 12 februarie 2021, https://dragusanul.ro/martiri-ai-spiritualitatii-romanesti-i/ a apărut, aparent surprinzător, o nouă evocare, chiar cu imagini a cărții mermelite de el însuși, cea în care, în fapt, face apologia unui legionar cu activitate, condamnat la moarte de câteva ori, începând cu condamnarea cu care s-a căptușit de la regimul Antonescu, ca urmare a participării la rebeliunea din ianuarie 1941 și a activității sale de comisar la „românizare”, una din cele mai odioase și mai blamabile activități antisemite, dumnealui fiind comisar de românizare la întreprinderea „Norbert Schuster”.

În toiul scandalului în care Gâză Drăgușanul a târât și Consiliul Județean Suceava, în frunte cu abulicul col.(r) Flutur Gh., la Suceava a venit, într-o vizită cu ochi și cu urechi, ambasadorul SUA, care a discutat cu Flutur, ei-știu-ce, fapt este că, imediat după aceea, în timp ce Gâză Drăgușanul se dădea lovit în aripă într-un spital și se jeluia de persecuții și de neînțelegere de către națiune, invocând și ignoranța sa în materie (detaliile se pot relua…) l-au sacrificat, asomat politic, pe blândul Vasile Ilie, care a luat totul pre seama sa, contra unei sinecurele pe gustul său…

Așa au scăpat și Flutur și Gâză Drăgușanul de consecințele unei uriașe gafe, sau, cine știe, ale unei acțiuni deliberate, mascată în altceva… Gâză Drăgușanul reia tema, nu evocând, pur și simplu, momentul, ci reluînd și buclucașa imagine în care batrânul legionar de la Câmpulung se poza alături de imaginea lui Zelea Codreanu, poză-în-poză, am spune, element modern de promovare cu efecte studiate, făcându-se vinovat (în sens propriu, legal!) nu numai de editarea cărții cu sechelele menționate ci și de EXHIBAREA imaginii lui C.Z.C., adică exact fapte definite de un act normativ inspirat și cerut de către UE, respectiv, conform mai jos:

Ordonanța de Urgență nr. 31 din 13 martie 2002, aprobată prin Legea nr. 107 din 27 aprilie 2006 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii. (Textul iniţial a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 214 din 28 martie 2002, urmat de forma actualizată cu modificările şi completările aduse de Legea nr. 107 din 27 aprilie 2006 și Legea nr. 278 din 4 iulie 2006.)

Am citat în intregime stufoasa formulare tocmai pentru a nu exista ambiguități și echivocuri, deoarece vom arăta și articolele de lege încălcate în repetare de către Gâză Drăgușanul, în stilul care l-a consacrat pe piața mârlăniei de presă

Deci, trebuie neapărat reținut că nu imaginea lui CZC insinuată parșiv pe coperta cărții unui batrân și decrepit legionar este atât de condamnabilă, cât, mai ales, faptul că volumul, cu tot cu simbolistica sa legionară, a fost sponsorizat de către Consiliul Județean Suceava, prin demersurile și fapta „editorului”!

Adică de către o secțiune a statului român, pretins european, profesând valorile sale! Non bis in idem, dar iată că bis, este practic un remake al aceleiași monstruozități pe care Gâză Drăgușanul, în precaritatea sa intelectuală și culturală, se face a o nu înțelege… Sigur, cartea s-a lansat cu pișcoturi, cu legionarul cel batrân vorbind sibilinic, în pilde, ca să nu se priceapă Securitatea, al cărei agent a fost, (adică delator…) cu pișcoturi, cu să ne trăiți întru mulți ani, cu toate ale butaforiei cabotine de rit gâzist…

Iată și articolele din lege care îl (îi…) incriminează, fără echivoc:

„ART. 4

(1) Răspândirea sau vânzarea, prin orice mijloace, ori confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe, precum şi deţinerea, în vederea răspândirii sau vânzării, a unor astfel de simboluri se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.
—— Alin. (1) al art. 4 a fost modificat de pct. 1 al art. VI din Legea nr. 278/2006.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe…

ART. 5

(1) Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Propaganda constă în răspândirea în mod sistematic sau în apologia unor idei, concepţii ori doctrine, cu intenţia de a convinge şi de a atrage noi adepţi.”

Va gândiți cumva că domnul Gâză Drăgușanul a băgat la cap ceva, că și-a tras pe seamă, că s-a repliat în secțiunea democratică a culturii sucevenii? Pas de tout, sau, cum ar traduce el din Le Miroir: pe dracu!

Pentru că a continuat să promoveze (sau să mimeze că…) persoane de aceeași factură, de același calibru, până la recidiva de alaltăieri, care este, în mod evident, o nouă secvență infracțională, astfel:

În repetare, de nenumărate ori, a umplut paginile gazetei sale de perete, care devine publică în momentul în care se lăbărțează, voit, pe internet, pe George Alexianu, condamnat și executat în 1946 pentru crime de război, comise sau instigate sau în calitate de complice, în perioada în care a fost guvernator al Transnistriei, zona ocupată de armata română și administrată până la schimbarea soartei războiului, în 1944.

Universitar cu valoroase contribuții în studiul istoriei dreptului românesc, profesorul Alexianu a fost, la un moment dat, rezident Regal al Ținutului Bucovina, în perioada dictaturii carliste. Greaua acuză de „criminal de război” a subzistat și după procesele prin care urmașii săi au încercat să-l reabiliteze, prin anii 2000, instanța investită pronunțând o sentință prin care s-au menținut principalele capete de acuzare, cea de crime de război și altele, asimilate, vreo 12, în total, cele înlăturate fiind în număr de 2, fără relevață pentru schimbarea statutului său.

În principal, Alexianu a fost implicat în masacrele de la Odessa, de pe poziția pe care se afla, fiindu-i fatale stenogramele Consiliului de Miniștri, în care Antonescu îl intreba: ”Alexiene, represiunea a fost destul de severă la Odessa?” La care Alexianu răspunde cu detalii despre execuția „jidanilor”, raportul dintre numărul victimelor, militari români, de la explozia din sediul provizoriu al Statului Major (1 – 200, adică un ofițer român, răzbunat cu 200 de „jidani” executați… Indirect, Gâză Drăgușanul face apologia masacrului de la Odessa, în sensul legii de mai sus, al articoleleor 5 și 6 și al legii în intregul său…

Filonul de extrema dreaptă, cel pe care Gâză Drăgușanul pare hotărât să se replieze, din nou, ca să iasă un ban gross din „consultanță” (nu neapărat artistică, iaca s-a ivit la orizont un nou partid zemos, cu irizări legionaroide…) nu este însă numai atâta cât îl vedem… Pentru că sunt dedesubturi mult mai adânci, legate de adevarata sa poziționare față de Legiune, cea pe care a promovat-o la ordin și care va fi devoalată fără milă, după cum veți vedea!

Până atunci, ca să nu batem apa în piuă la infinit, ca să nu ne pierdem în iluzia că o să aibă Gâză Drăgușanul vreun puseu de rușine sau vreo sminteală în ale sale, eu vă sugerez și soluția pentru ca situația să se tranșeze definitiv:

Nu procese, nu târâșuri prin tribunale, nu că nu ar fi utile, însă ele produc efecte cam pe când și dumnealui își atinge scopurile! Soluția, INFAILIBILĂ, este aceea de a implica, prin sesizare documentată, o televiziune cu raspândire la nivel național, în curentul general de acum de demascare a unor imposturi și a unor impostori! Cu privire la toate îmbârligăturile sale!

S-ar impune, desigur, și o interpelare a ministrului de resort, cel al CULTURII, însă gândiți-vă cine ocupă postul… Chiar aștept cu interes maxim daca veți proceda la sesizarea unei televiziuni oricare ar fi aceasta TVR, DIGI, A3, într-o cauză care, prin impicații, depășeșete hotarele județului …

Dacă vi se pare neimportant (mă refer la cititori), țin să vă reamintesc că un anumit antisemitism latent, profund daunător și repuatiei dar și fondului cultural al bucovinenilor de toată mâna, există și se manifestă prin astfel de lideri de opinie, hămesiți de bani, sociopați care se cred români verzi…

Doar atât: după ce, în toiul celuilalt val de naționalism de verde, cel din primul mandat al lui Flutur, acesta a inaugurat acel remake al unei manifestări carliste de la Frasin, probabil tot ca urmare a consultanței lui Gâză Drăgușanul, zidurile Sucevei s-au umplut de zvastici!

Daca nu credeți, spuneți, o sa vă aduc probe, adică imagini…”

 

Cine este Gâză Drăgușanul? Mai este mult de povestit, însă nu este o poveste de adormit copiii…

 

 

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori!

Cu sprijinul: Mugur Ciumică / Maria(n) Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

sigla autori Bukowina lui Invers

siglă autori Bukowina lui Invers

Preluare ZDB click Aici! https://ducatulbukowina.ro/subiectul-dragusanul-o-scrisoare-deschisa-adresata-redactiei-noastre/

9 Responses

 1. AnimaluX

  „Timpul a făcut ce a vrut din mine, dar m-am obişnuit să-i înfrunt vremelnicii. Încrederea în oameni o moştenisem atavic, odată cu nevoia de a sluji, până la epuizare, memoria acestui neam şi spiritualitatea-i la fel de ignorată. Când a fost nevoie, m-am luat de piept cu toate mărimile vremii, care îmi îngrădeau dreptul meu de a fi un tenace slujitor al spiritualităţii româneşti. Am îmbătrânit, luptând, dar am rămas la fel de viguros în convingerile şi în bătăliile pe care le duc împotriva celor care nu le au, dar au funcţii. Am crezut şi în nevoia de dreptate, făcând, mereu şi mereu, cauza mea din necazurile altora. Mulţi s-au folosit şi încă se mai folosesc de mine ca de o armă tăioasă, dar nu mi-a păsat, deşi le citeam în suflete.

  Oricui îi stau în faţă cu plăcere, gata de bătaie şi de arţag. Dar când, datorită naivei mele încrederi în oameni, mi se înfige un cuţit în spate, îmi piere zâmbetul. Iar de la tristeţe, până la dezgust, nu-i decât un fir de păianjen.

  Nu vreau să spun mai mult. Însă mă retrag, definitiv şi irevocabil, şi din proiectul “Zicălaşii”, şi din secvenţa de fonotecare a muzicii vechi bucovinene. Îmi pare rău pentru băieţi, dar şi mai rău îmi pare pentru cei care m-au considerat fraier. Toţi sunt muzicieni muzicieni, iar Bucovina ar trebui să-i cuprindă lângă sufletul ei. Le datorează asta. Bucovina şi, în bună parte, şi eu, cel care a putut să asculte, datorită lor, respiraţiile străbunilor. Numai că asta nu schimbă nimic. Mi-am smuls cuţitul din spate, l-am aruncat cât colo şi am uitat. Eu uit, dar nu iert. Ca să nu fie nevoie să mă iert pe mine, nu am dreptul să mai fac vreun compromis. Şi nu-l fac.

  Să auzim numai de bine!…”,

  așa a transmis Ion Drăgușanul pe blog.

  Răspunde
  • Mugur_Ciumică

   Uite,AnimaluX,citat din Gâză:
   „…Cândva, voi apela, desigur şi la partiturile de după 1860, până prin anul 1900, pentru că vreau să trag cu urechea (de fapt, cu sufletul) şi spre acele vremi.
   Cărţile lui Franz Joseph Sulzer, Carl Engel, Karol Mikuli, A. Franken, C. Grenville Murray, Gustav Weigand, Eusebie Mandicevschi (ca muzician… vienez) etc. le-am aflat lesne, şi încă în original, dar ce te faci cu puzderia de cărţi când din limbajul partiturilor nu pricepi iotă, de parcă ai fi oricare dintre mult îndrăgiţii interpreţi de muzică populară? ”
   Care e de aici:
   https://dragusanul.ro/zicalasii-cronologie-vie/
   Baba și mitraliera M-42,la Stalingrad… Dacă dețineți date de sens contrar,să ni le spuneți și nouă…

   Răspunde
   • AnimaluX

    Nu domnule Mugur, nu dețin date de sens contrar.
    Însă, mai adaug un citat tot de la dl. Drăgușanu (din articolul distribuit mai sus de dvs.):
    „Că-aşa-i folclorul de azi: „creaţia” proprie a necunoscătorilor alfabetului muzical”.

 2. Mugur_Ciumică

  AnimaluX, după ce o sa-ți ștergi goarna de scuipat,la finalul demersului tău,dupe ce vei fi lăsat din mână și țukalul mălăiețului om de incultură,să-ți ștergi și lacrima din colțul ochiului cel sănătos,că nu se poate altfel,adică,iaca,na,îi lasă marele muzician pe „Zicălași”,de probă,să vadă cum e să te lași de ceva… E, și când vom începe să analizăm și „fonotecarea”,că ce e,cum e,cine o face,cum devine cazul ca un marțafoi care spune singur că nu știe să citească o partitură,că se uită ca curca-n lemne,brusc,s-a trezit făcând acte muzicale majore,zice el!
  Să-i dea Dumnezeu gândul cel bun,să nu se oprească,mai are câteva hectare de lăsat… Pentru că ,oricum,e mai bine să te lași inainte de a fi tu însuți nu numai expirat dar și exigibil,ca o veche si impuțită datorie…

  Răspunde
 3. gicu m

  ”tenace slujitor al spiritualității românești”?…
  Asta-i sortit să moară prost ori făcând pe prostul!
  Păi pentru asta e nevoie SĂ POȚI, nu ajunge SĂ VREI! Tu nu poți, lucru dovedit. Ca să poți, trebuia ca mai întâi să slujești tenace propriei tale spiritualități și spiritualizări. Si n-ai făcut-o! Ți-ai scăldat toată viața stârvul în satisfacții de doi bani! Esti tenace slujitor al propriului stârv. Zicălașii și altele sunt ceea ce au spus unii aici: unelte de sifonat bani publici. Asta da, spiritualitate!

  Răspunde
 4. Tania Strat

  Problema e că puțini sunt cei care se prind de „eschivele” și falsurile acestui diletant sinecurist. Trebuie multe dovezi ca să fie dovedit

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.