Subprefectul județului Suceava Florin Sinescu a fost instalat în funcție joi, 5 mai, după ce miercuri, 4 mai, Guvernul României l-a numit în această funcție.

La evenimentul care a avut loc la sediul temporar al Instituției Prefectului au fost prezenți prefectul Alexandru Moldovan, subprefectul Cristian Șologon, fostul subprefect Alexandru Salup, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, Florin Poenari, șeful Inspectoratului de Jandarmi, generalul de brigadă Ionel Postelnicu, șeful STS Suceava, Mihai Dascălu, și șeful Centrului Militar Județean, Mugurel Anton. La ceremonie a luat parte și ministrul de Interne, Lucian Bode, prin videoconferință.

În cuvântul său, Florin Sinescu a subliniat că această funcție are noi provocări generate de contextul pandemic și de războiul din Ucraina, însă o colaborare bună între factorii implicați  va conduce către rezolvarea tuturor problemelor.

„Acest mandat vine cu multe provocări. Aici vorbim de pandemia de COVID-19 și, din păcate de acest conflict din Ucraina. În finalul mandatului trecut spuneam că, cred că am reușit să depășim orgoliile instituționale și personale, astfel încât să înțelegem cu toții că avem de rezolvat problemele județului Suceava și ale sucevenilor. În continuare cred același lucru, că făcând echipă cu domnul prefect Moldovan, cu domnul subprefect Șologon, cu membrii Colegiului Prefectural vom putea să venim să rezolvăm vasta problematică pe care o avem la nivelul județului Suceava, dar și chestiunile care, pe lângă cele legate de conflictul militar, țin de problematica socio-economică”, a transmis subprefectul Florin Sinescu.

De altfel, Florin Sinescu a vorbit și despre startul celor două programe de finanțare, respectiv „Anghel Saligny” și PNRR, care vor contribui semnificativ la dezvoltarea localităților din județul nostru, dar și despre importanța sprijinului care trebuie acordat de către Instituția Prefectului unităților administrativ teritoriale.

„În același timp este nevoie să dăm un răspuns cât se poate de rapid și eficient pentru activitatea unităților administrativ teritoriale. Suntem la startul programului Anghel Saligny, la startul PNRR și trebuie să avem capacitatea să acordăm tot sprijinul tehnic, logistic, în condițiile legii, primarilor pentru a putea implementa la nivelul localităților tot ceea ce înseamnă proiectele de care sucevenii au nevoie.

Vreau să vă asigur de toată disponibilitatea, de toată capacitatea profesională pentru a face o echipă. Și sunt convins că vom fi o echipă, astfel încât lucrurile să funcționeze la nivelul județului Suceava”, a conchis Florin Sinescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.