Avocatul sucevean Cătălin Pintea a fost numit preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene a Tinerilor Naţional Liberali. Chiar dacă Alexandru Băişanu a avut o altă propunere, se pare că Pintea a fost preferatul celor din conducerea la nivel naţional a partidului.

Cătălin Pintea este un avocat de 30 de ani din Suceava care s-a remarcat pe plan profesional încă de la începutul carierei. Nici cu politica nu s-a lăsat mai prejos, luptând cot la cot cu “greii” partidului pentru a respecta ideologia liberală. Cu toate că nu este văzut bine de toţi colegii de partid, Pintea a demonstrat că viziunea sa vis-a-vis de evoluţia Organizaţiei Judeţene de Tineret îl va propulsa.

În data de 26 ianuarie 2013, la Congresul Naţional al Tineretului Naţional Liberal ce a avut loc la Palatul Parlamentului din București, Cătălin Viorel Pintea a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte a TNL Suceava, în ciuda propunerii preşedintelui PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu. Amintim că propunerea deputatului sucevean pentru această funcţie a fost Bogdan Bosancu. Conform unor surse din interiorul partidului, acesta s-a dezis de nominalizarea făcută de Băişanu, exclamând că nu îşi asumă discursul preşedintelui de Partid despre opţiunea sa de a candida sau nu pentru interimatul TNL Suceava. De precizat faptul că Bogdan Bosancu este în biroul de conducere al Organizaţiei de Tineret, alături de încă 12 membri. Cătălin Viorel Pintea se bucură de susţinerea întregului birou de conducere a partidului.
La Congresul Naţional al Tineretului Naţional Liberal, Cătălin Viorel Pintea a primit 250 de voturi, toate organizaţiile din ţară fiind de acord ca acesta să se ocupe de tinerii liberali suceveni. Printre priorităţile fixate de Pintea pentru anul 2013, enumărăm înfiinţarea de organizaţii de tineret în toate municipiile judeţului, pentru ca mai apoi să se formeze organizaţii în oraşe. Pintea are un termen de trei luni pentru a organiza alegeri pentru funcţia de preşedinte, timp în care acesta va avea grijă de buna desfăşurare a activităţii politice. Pintea speră ca relaţiile cu preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu să fie relaxate, iar toate deciziile pe care le vor lua împreună să fie în favoarea partidului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.